- Türkiye'de yeme-içme alanında beğenmediğiniz neler var?
- E.H: Mesela servis konusunda çok eksikler var. Bir de içki. İçki yemeğin çok önemli bir parçası. Ama Türkiye'de çoğu yerde içki sipariş ettiğiniz zaman, genelde yemekle birlikte geliyor. O zaman da ikinci bir içkiyi söyleyemiyorsun. Ben yemeği beklerken bir taraftan içkimi içmek isterim oysa ki.
- L.H: Bir de bar keyfi yok bizde. Oysa yemeğe geçmeden önce barda oturup bir aperatif almak çok keyifli bir şey.
- T.H: Ya da yemeğin ardından bir konyak içmek gibi bir alışkanlık da yok. Oysa o, yemeğin taçlandırıcısı. Bu, biraz da bizde rakı sofrası adabının oturmasından kaynaklanıyor. Çünkü rakının çok büyük bir dezavantajı vardır, rakı başka hiçbir içki ile karışmaz. Kebapla rakı içiyorlar mesela. Yanlış aslında. Kebaba en çok yakışan içki biradır.
Yayın tarihi: 21 Haziran 2008, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/21/ct/haber,419597B9657240AEB9EC0380EC90CCC4.html
Tüm hakları saklıdır.