kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkleri asla unutamayacaksınız

FATİH DOĞAN / VİYANA
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası öncesinde "Biz buraya kendimizi hatırlatmaya geldik" demişti Ay-yıldız, şampiyonada bir mucizeye daha imza attı; 118. dakikada geri düştüğü maçı +122'de uzattı. Penaltılarla yarı finale yükseldi. İsviçre ve Çek maçlarından sonra bir maçı daha çevirdi ..
Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde, Hırvatistan'ı penaltılarla 4-2 devirerek yeni bir zafere imza attı. Yarı finalde Almanya'ya haber, finale mektup gönderdi: "Türkler geliyor!" Bütün Türkiye inanmıştı. Orta sahada oyuna başlayan Hamit'in daha maçın başında az farkla auta giden şutu, iki takımın da birbirini yokladığı anların startını verdi. 19. dakikada yüreğimiz ağzımıza geldi. Modric'in sağdan ortasında arka direkte Olic vurdu, üst direkte patlayıp çizgiye selam verdikten sonra oyuna giren top, mucizevi şekilde dışarı çıktı. 39'da Pletikosa'yı çileden çıkaran Mehmet Topal'ın 30 metreden attığı ve direğin yanından auta giden şutu, oyunda olduğumuzun mesajıydı.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

RÜŞTÜ İZİN VERMEDİ
Futbolcuların uzatmaları da düşünen görüntüsü, ikinci yarıda da hissedildi. 50'de bir anlık defans anlaşmazlığı ve Olic'in kale önünde dolaşan kafası nefeslerimizi kesti. 70'te ver-kaçla ceza sahasına giren Rakitiç, son vuruşu iyi yapamadı. 80'den sonra baskı kurmayı beklerken baskı yedik. Ancak kalesinde devleşen Rüştü, 84'te Srna'nın 90'a giden frikiğine uçarak topu kornere yolladı. Ardından 90'da Olic'in 90+2'de de Srna'nın frikiğinde gole geçit vermedi.Uzatmalarda üstün taraf millilerimizdi. Ancak ilk devrede Tuncay ve Semih'le yaptığımız gol girişimleri sonucu değiştirmedi. Son 15'te millilerimiz rakibini sahadan sildi. Ama 118'de Modric'in ortasında Klasnic affetmedi: 1-0. Ceza alanı içinde birbirini ayağa kaldıran Türkiye'nin aslanları, 11 kişiyle saldırıp +122'de Semih'in ayağından altın golü buldu: 1-1. Oyunun hakkı, futbolcuların yüreği ve 70 milyonun duası penaltılara yansıdı. Modric, Rakitic dışarı vururken, Petric'in penaltısını kurtaran Rüştü, Türkiye'ye tarihi bir zafer daha getirdi.

*PENALTI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


*İŞTE SEMİH'İN MUHTEŞEM GOLÜ
Haberin fotoğrafları