Şu an
21 Haziran 2008 - Cumartesi
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
21 Haziran 2008, Cumartesi
Google Arama
Gurme
Asırlık Antakya yemekleri
Antakya yöresine özgü farklı lezzetlerin denenebileceği Beyoğlu'ndaki Antiochia'da, et dahil bütün malzemeler Antakya'dan getirtiliyor. Özellikle zarif tatlar arayanlar bu lokantada çok şey bulabilir. Geçmişte yüksek kültür düzeyine ulaşmış yörelerin mutfak kültürü bugün de üst düzeyde oluyor. ...
Yaşam dosyaları
Anne modelleri
Araştırma şirketi Nielsen, her gelir düzeyinden 800 Türk annesi ile görüştü ve Türk annelerinin özelliklerini araştırdı....
Babalar Günü
Bu pazar Babalar Günü......
Uzun yaşamanın sırları
Dünyaca ünlü cerrah Prof....
Michelin yıldızlı Yunan şef Boğaz'da
2000'de Sydney Olimpiyatları'nda ülkesinin mutfak elçisi olan, bir Michelin yıldızlı Yunan şef Lefteris Lazarou, Reina'nın içindeki Varoulko'da çok değişik deniz ürünleri sunuyor. Yandaki masada oturan kadın tiksintiyle garsona önündeki yemekleri işaret ederek: "Nedir bunlar böyle? Götürün!. ...
Taze yemekler hamburgere meydan okuyor
İstinye Park'ta geçen sonbaharda açılan Osmani lokantası da geleneksel Türk yemekleri sunan diğer tüm lokantalar gibi fast food zincirine karşı ciddi bir mücadele veriyor. Ortadoğu Mutfak Kültürleri adlı kitabı çok beğenirim. ...
Aceleniz varsa, çok beklersiniz
Arnavutköy'de Garga'nın yerine açılan Abracadabra adlı restoranda, Rumeli Kavağı midyeli pilavdan yavru kalamar dolmasına kadar bütün yemekler çok lezzetli. Ama bir de servis elemanları hızlı ve ilgili olsa, her şey daha mükemmel olacak. ...
İtalyan şefin şölen sofrası
Yıllardır İstanbul'da yaşayan İtalyan şef Rudy Pellino'nun Nişantaşı'nda açtığı Il Patio'da ister somon fileto, ister karidesli makarna yiyin... Ama ortaya mutlaka çıtır bir pizza isteyin. Nişantaşı'na yaklaştığımda kentin bu kesimi, sokağa çıkma yasağının uygulandığı nüfus sayımı günlerini ...
Köşkte balık ziyafeti
Cankurtaran'a yolu düşenler, 80 yıllık bir köşkte balık keyfi yapmak için mutlaka Balıkçı Sabahattin'e uğruyor. Bu mekân salataları, mezeleri ve taze balıklarıyla ağzının tadını bilenler için. Armada Oteli'nin sahibi Kasım Zoto'nun, Osmanlı dönemi İstanbulu'nun en mutena semtlerinden biriyken ...
O bir yemek büyücüsü
Tavuğu çikolata sosuna yatırıyor, çikolataya köri katıyor. Taganga'dan Bolivya'ya dünyanın birçok yerinde aşçılık yapan yemek sanatçısı Dilara Erbay, son icatlarını yeni mekânı Abracadabra'da sergiliyor. Dilara Erbay, tam bir yemek mucidi. ...
Adı Rumca yemekleri Egeli
Yeşilköy'de yeni açılan Eleos, mavi-beyaz dekorasyonuyla Rum meyhanelerini andırıyor. Adını Angela Dimitriu'nun Eleos adlı şarkısından alan lokantada, Ege'nin ünlü otlu salatalarıyla mezeleri var. Yüzyıllar boyu Osmanlı'da meyhanecilik sektörünü Rumlar elinde tutmuştu. ...
Tescilli Huysuz Virjin tatlısı bulunur
Mantısıyla ünlenen ve yakında Paris, Londra gibi şehirlerde şube açacak bir restorana dönüşen Casita, 25. yılını kutluyor. Esprili ve renkli kişiliğini 25 yıldır mekânına yansıtan Haluk Tanrıverdi, Feraye mantısı, Huysuz Virjin tatlısı gibi kendi icadı pek çok yemeği ise tescilletmiş. ...
Sebze, mevsiminde güzel
Ekmekten yumurtaya, peynirden bala kadar pek çok doğal ürünün yer aldığı Yüzde Yüz Ekolojik Pazar'da, Türkiye'nin her yerinden gelen ürünleri bulmak mümkün. Önce Şişli ve ardından da Antalya'da açılan Yüzde 100 Ekolojik Pazar, şimdi de İstanbul'un Anadolu yakasında oturanlara ulaştı. ...
Bu kebabın farkı tereyağında saklı
Cemal ve Cemil kardeşlerin Bursa'da salaş bir lokantada yaptıkları İskender kebabını, artık İstanbul'da Kozyatağı'nda açtıkları şubelerinde de yiyebilirsiniz. Uludağ Kebapçısı'nda, lezzetli kuzu etiyle yapılan dönerin üstüne gezdirilen tereyağının kokusu bile yetiyor. ...
Diğer Gurme Haberleri
Cunda'da lezzet keşfi
Ortam rahat, yemekler birinci sınıf
Ne yiyeceğinize garson karar veriyor
Deniz manzarası olmasa da olur
İster orada ister evde yiyin
Bugün bitmişse yarın erken gelin
Bu brasserie'de 'Aile mutfağı' mevcuttur
Boğaz'da üst düzey ziyafet
Hamburger fast food olmaktan çıkıyor
Yazarlar
Refik Durbaş
Atilla Dorsay
Prof. Dr. Bengi Semerci
Alışveriş
Düğünlerde yaz esintisi
Yaz geldiğinde ardı ardına düzenlenen düğünler, davetliler için 'Ne giyeceğim?' derdini de beraberinde getiriyor. ...
Püsküllü mü boncuklu mu?
Gladyatör sandaletleri, canlı renkler, etnik detaylar... Moda kurbanı olmaktan kurtulmak için trendlerden kendinize ...
Bir gecelik prenses
Heyecanla beklenen mezuniyet baloları geldi çattı. Bu özel gecenin kâbusu 'Ne giyeceğim?' derdini kolaylaştırmak için ...
Spor
Türkleri asla unutamayacaksınız
Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası öncesinde "Biz buraya kendimizi hatırlatmaya geldik" ...
3. Viyana kuşatması
ABD ESPN Televizyonu maç için, "Viyana kenti, 1683'teki Viyana Kuşatması'ndan bu yana bu denli büyük bir mücadele ...
Bizim yüreğimiz yeter
Sakat ve cezalı futbolcuların çokluğuna rağmen destan yazmaya devam eden Türkiye yarı final karşılaşmasına da çok ...
Cuma
Hayırdır? Düğününüz var galiba
Her düğünün kendine özgü kuralları vardır. Kır düğününe giderken tuvalet giymek pek hoş karşılanmazken, çoğunlukla ...
Çocuklu tatil mekânları
Derslerin ve sınavların geride kalmasıyla, çocuklar derin bir "Ooh," çekip yaz tatiline girdi. ...
Yarışın böylesi!
Matrix'in yaratıcıları Wachowski biraderler, son projeleri Hızlı Yarışçı'yla bu hafta baş döndürecek. Öldür. ...
Dünya
İran'ı vurmak için son prova
New York Times, İsrail'in geçen ay Akdeniz'de 100'den fazla savaş uçağıyla İran'ın nükleer tesislerini vurmak için son ...
Sarkozy kendi 'HAYIR'ına yordu
Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy İrlanda'nın Lizbon Antlaşması'nı referandumla reddetmesini Türkiye karşıtlığına alet etti: ...