kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Haziran 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Panzer geri döndü

GALİP ÖZTÜRK / BASEL
Hırvatistan ve Avusturya karşısındaki futboluyla tepki toplayan Almanya, Portekiz'i 3-2 yenip son dörde kaldı. Bugün Hırvatları devirirsek yarı finalde Panzerlerle karşılaşacağız..
İLİŞKİLİ HABERLER
Panzer geri döndü
Almanya'nın Hırvatistan ve Avusturya karşısında ortaya koyduğu kötü futbol sonrası milli takımımız karşısında rahat kazanan ve Çek Cumhuriyeti'ni de deviren Portekiz bu maçta favoriydi. Ama topun ağzında olan ve cezası nedeniyle tribünde oturan Alman Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, sakat olan Frings'in yerine Rolfes'i koyup, formsuz Gomez'i kesip Podolski'yi sol açıktan forvete kaydırdı. Hırvatistan maçında attığı tekmeyle Avusturya maçında tribünde Löw'e arkadaşlık eden Schweinsteiger ise bir gol iki asistle geri döndü. Maça Almanya fırtına gibi başladı. Maçın 9 ve 10. dakikalarında Hitzlsperger iki kez kaleyi uzaktan yoklarken, 22'de Podolski'nin soldan ortasını kale ağzında Schweinsteiger yerden set bir vuruşla ağlara gönderdi. Portekiz golün şokunu atlatamadan 26'da ilk golün sahibi Schweinsteiger'in soldan mükemmel ortasına iyi yükselen Klose kafayla farkı ikiye çıkarttı. 40'da Cristiano Ronaldo soldan ceza sahasına girdi, vuruşu kaleci Lehmann'dan dönerken boşta kalan topu Nuno Gomes ağlarla buluşturdu.

BALLACK'TAN FAUL KOKAN GOL!
Uzatmada soldan ceza alanına dalan Cristiano Ronaldo, Mertesacker'den sıyrılıp nefis vurdu, top direği yalayıp auta çıktı. 57'de kornerden gelen topu Deco kafayla arkaya aşırttı, ama Pepe boş kale yerine çok kötü bir kafa vuruşuyla, Portekiz'i bir golden etti. Tam Portekiz beraberliği yakalayacak derken, Almanlar ölü toptan farkı ikiye yükseltti. 61'de Schweinsteiger'ın soldan ortasında Portekiz savunmasının kademe hatasına kaleci Ricardo da eklenince, Ballack rakibini çaktırmadan itti ve kafayla topu filelere gönderdi. Karşılaşmanın 73. dakikasında oyuna giren Helder Postiga, 87'de Portekiz'in genç yıldızı Nani'nin soldan yaptığı ortayı nefis bir kafa sonucu ağlarla buluşturdu ve Portekiz'in ümitlenmesini sağladı. Fakat kalan dakikalarda rakibine gol şansı tanımayan Almanya, yarı finale ismini yazdırarak milli takımımızı beklemeye başladı.