kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Haziran 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yeni ortaöğretim geçiş sisteminin dayandığı puanlar nasıl hesaplanıyor?

İLİŞKİLİ HABERLER
Yeni ortaöğretim geçiş sisteminin dayandığı puanlar nasıl hesaplanıyor?
* Yıl sonu başarı puanı (YBP): Her yıl sonunda haftalık ders saatleri ile yılsonu ders notunun çarpılması ile elde edilen puanlar toplanıp haftalık ders saat sayısına bölünecek. 100 tam puan üzerinden yapılacak bu puanlama daha sonra 500 tam puana dönüştürülerek YBP hesaplanacak.

* Davranış puanı (DP): Öğrencilerin davranış ve yetenekleri ile ilgili olarak belirlenen kriterlere göre öğretmenlerin ayrı ayrı verecekleri puanların aritmetik ortalamasından sistem tarafından otomatik olarak hesaplanacak. Her öğretmen 100 üzerinden puanlama yapacak.

* Sınıf puanı (SP): Seviye Belirleme Sınavı Puanı (Yüzde 70), Yıl Sonu Başarı Puanı (Yüzde 25) ile Davranış Puanı (Yüzde 5) olmak üzere her yıl yeniden hesaplanır.

* Orta öğretim yerleştirme puanı (OYP): Sınıf puanlarının 6.sınıfta yüzde 25'i, 7.sınıfta yüzde n5'i, 8.sınıfta yüzde 40'ı alınarak hesaplanacak.

YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?
8'inci sınıfın sonunda tercihleri alacak olan Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, öğrencileri, Fen Liseleri, Anadolu Liseleri, Sosyal Bilimler ve Öğretmen Liselerinin önceden belirlenmiş kontenjanlarına, Ortaöğretim Yerleştirme Puanlarına göre yerleştirecek.