İshal olana tuzlu ayran içirin
Erciyes Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk, yaz ishallerine dikkat çekti. Öztürk şöyle konuştu: "Açıkta satılan gıdaları almayın. Sebze ve meyveleri iyice temizlendikten sonra tüketin. Pişirilmeden yenen sebze ve meyveleri, sirkeli suyla iyice yıkandıktan sonra yiyin. İshal olduktan sonra bol sulu, tuzlu ve bağırsağı besleyici yoğurt ya da pirinç gibi gıdalar yiyin. Tuz kaybını önlemek için tuzlu ayran ve karbonatlı çay tüketin."
Yayın tarihi: 19 Haziran 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/19/gny/haber,04FF5F131C1642C5A805B43D9587390C.html
Tüm hakları saklıdır.