kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül: Ermeni soykırımı iddiaları tarihçilere bırakılmalı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Ermeni soykırımı iddialarını araştırmak ve açıklık getirmek tarihçilere aittir" dedi.

Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen "11. Uluslararası Türkiye'nin Sosyal ve Ekonomik Tarihi Kongresi"nde konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermeni soykırımı iddialarına ve konunun tarihçiler için önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül, tarihi olayları tarihçilere bırakmanın en iyi seçenek olduğunu belirterek, "Ermeni soykırımı iddialarını araştırmak ve açıklık getirmek tarihçilere aittir. Türkiye, tarihi ile barışıktır. Tarihi yazmak siyasetçilerin değil tarihçiler ve bilimadamlarının işi olmalıdır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Gül, açılış konuşmasının ardından Bilkent Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Tüm bölüm birincilerine ödüllerini ve diplomalarını veren Gül, burada yaptığı konuşmada, gerçek zorunlulukların üniversitelerden sonra başladığını söyleyerek, "Üniversiteniz sizi çok iyi hazırladı. Üniversite üstü bir eğitim aldınız. Bu eğitimi veren İhsan Doğramacı'ya şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Türkiye'nin ilk özel vakıf üniversitesi olan Bilkent Üniversitesi'nin 2007-2008 mezuniyet töreninde, bin 700 öğreniciye diplomaları verildi.

(ANKA)