kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Topbaş, yapımı süren hatta, Taksim’den metroyla gelerek raylara ilk kaynağı yaptı.

Raylı sisteme bir istasyon daha

Hasan ERŞAN SABAH
4. Levent - Atatürk Sanayi Sitesi arasındaki hatta ray döşeme çalışmaları başladı. Hattın yıl sonunda hizmete girmesi hedefleniyor..
Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yapım çalışması devam eden 4. Levent-Atatürk Sanayi Sitesi metro hattında elektromekanik ve ray döşeme çalışmasını başlattı. Ray döşemesinin ilk kaynağını yapan Başkan Topbaş, hattın temelinin 3 yıl 3 ay önce atıldığını anımsatarak, bu kadar kısa sürede bu aşamaya gelinmesini "rekor" olarak niteledi.

TEMALI OLACAK
Bundan sonra bütün istasyonların "temalı" hale getirileceğini kaydeden Topbaş, Atatürk Sanayi Sitesi istasyonuna gelen vatandaşların Sanayi Devrimi ve sonraki süreçleri anlatacak resimleri görebilme imkânına kavuşacağını ifade etti. 20 Şubat'ta Atatürk Sanayi Sitesi ve Darüşşafaka arasındaki hattın tünel buluşmasını yaptıklarını anımsatan Topbaş, bu yılın sonunda hattın Atatürk Sanayi Sitesi'ne kadarki bölümünün hizmete girmesinin hedeflendiğini, test sürüşlerinin temmuz ayında başlayacağını bildirdi. Topbaş, "Şu anda 800 bin yolcu oranındayız. 2012'de 7 milyon yolcuya ulaşacağız. İşte o zaman medeniyetten, toplum gücünden bahsetme imkânı olacak" dedi. 5 kilometre olacağı bildirilen söz konusu hattın kaba inşaat bedelinin yaklaşık 320 milyon YTL'yi bulması bekleniyor.
Haberin fotoğrafları