kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Haziran 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haftasonu dolu sürprizi

Bolu'nun Mudurnu ilçesindeki sağanak yağış nedeniyle Gökçeboğaz deresi taştı. Mudurnu- Nallıhan karayolunun bazı kesimleri ulaşıma kapandı. Bursa-Uludağ yolunda doluya yakalanan ise sürücüler ise araçlarını yol kenarına çekerek bekledi ..
İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nde dün 15 dakika yağan dolu ve zaman zaman etkili olan sağanak yağış yaşamı olumsuz etkiledi. Maddi hasarlı kazaların meydana geldiği kentlerde, bazı ev ve işyerlerini de su bastı. İstanbul'da dün yağan dolu herkesi şaşırttı. Öğle saatlerinde Şişli, Sarıyer, Beşiktaş ve Beykoz'da etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı felç etti. Beykoz'da fındık büyüklüğünde yağan dolu şaşkınlık yaratırken, yağış nedeniyle yollarda çatlaklar ve çukurlar oluştu, kanalizasyonlar taştı. Bazı ev ve işyerlerinde ise su baskınları oluştu. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, Trakya'da doluyla birlikte gök gürültülü sağanak yağış, İstanbul'un Avrupa yakasında da yer yer dolu yağışı olduğunu bildirdi. Yıldırım, bugün İstanbul'un Anadolu yakasında sağanak yağış beklendiğini, Marmara'nın güneyinde yağışların devam edeceğini, İstanbul'da sıcaklığın 25 derece olacağını kaydetti. Kocaeli merkezde 16.00 sıralarında aniden başlayan dolu yağışı pek çok İzmitli'yi hazırlıksız yakaladı. 15 dakika süren yağış ve fırtına nedeniyle bazı işyeri, ev ve otomobillerin camlarında hasar oluştu. Kentte sel suları nedeniyle trafik de bir süre aksadı. Bolu'da ise yaklaşık 1 saat süren sağanak yağış da kazalara neden oldu.

EV VE İŞYERLERİNİ SU BASTI
Bursa'da da dün 15.30 sıralarında aniden başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü sağanağa yakalanan vatandaşlar, sığınacak yer aradı. Kültür ve Bağlarbaşı mahalleleri ile Cumhuriyet caddesinde bazı ev ve işyerlerini su bastı. Yağış nedeniyle kentin çeşitli yerlerinde maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. SABAH
Haberin fotoğrafları