Restoran, tüm dünyadaki şubelerinde yüzde 75 aynı mönüyü uyguluyor. Farklı damak zevki ve malzemeye göre mönülerin yüzde 25'i ise lokalleştiriliyor. En farklı tatlar Tokyo'daki şubede varmış. Roberto Ruggeri, "Japonların istekleri biraz daha farklı oluyor. Örneğin orada iki ayrı fiks mönümüz var. Fiyatları arasında da fark var. Ama en çok pahalı olan tercih ediliyor. Nedense Japonlar daha mönüye bakmadan yüksek fiyatlı olanı ısmarlıyor," diyor. İstanbul Bice'nin mönüsünde, diğer şubelerde olmayan pizzalar var. Bir diğer önemli konu ise şarap kavı. Burada İspanya, İtalya, Şili gibi dünyanın değişik ülkelerinden şarapları tatmak mümkün. Mönüde scamorza peynirli fondü sosu, kuru üzüm ve çam fıstıklı kırmızı patates ile yapılan gniocchetti öne çıkıyor. Başlangıçlarda ise en çok yer mantarı ve Dijon sosu, roka salatası ve parmesan peyniri ile servis edilen carpaccio di manzo tercih ediliyor. Tramisu ise burada martini bardağında servis ediliyor. Kilosuna dikkat ederken tatlıdan vazgeçemeyenler içinse unsuz çikolatalı kek gibi seçenekler var. Ahşap dekorasyonu ile de dikkat çeken İstanbul şubesinin mimarı ise yine genç bir İtalyan; Federico Delrosso. 14 Şubat'ta açılan restoran, hafta sonları akşam yemeklerinde olduğu kadar, hafta içi öğle saatlerinde de kalabalık oluyor.
Yayın tarihi: 8 Haziran 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/08/pz/haber,B28F6499007949179104ADDC20227478.html
Tüm hakları saklıdır.