Şu an
8 Haziran 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
8 Haziran 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Adnan Şahin ve eşi Deniz Hanım (solda) yakında İstanbul’a taşınıp Kiva Han’ın mutfağına göz kulak olacak. Önder Köse (sağda)
Anadolu mutfağının çağdaş sunumu
Anadolu mutfağına gönül vermiş, biri İstanbullu diğeri Tokatlı iki işletmecinin elbirliğiyle oluşan Kiva Han, Galata'da hem İstanbullulara hem de turistlere geleneksel Anadolu yemeklerini yozlaştırmadan ama modern bir sunumla sevdiriyor. ...
Yaşam dosyaları
Uzun yaşamanın sırları
Dünyaca ünlü cerrah Prof....
Kanserden ölüm yok
Dünya Sağlık Örgütü kanser vakalarının artacağına dair uyarılarda bulunuyor. Ama hemen panik olmayın, dünyada binlerce merkezde korkularımızı hafifletecek buluşlar yapılıyor....
Sınavlarda başarıyı artırma yöntemleri
Çok çalışmadan sınav kazanmak mümkün mü? Hala çalışmalı mı yoksa artık kitapları kapatıp tamamen...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. Geçtiğimiz ay yapılan bir tadımda iki büyük Türk şarap üreticisinin 1940'lardan 2000'lere uzanan zaman diliminde yaptıkları şaraplar tadıldı. Bunların önemli bölümünün web sitelerinden satılmaya başlandığı müjdelendi. ...
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı şarapların tadımına Doluca'nın bugünkü ismi Kav, eski adıyla Özel Kav'ının 97'siyle başladık. Şarap inişe geçmişti. Ancak 2000 rekoltesi bugün de olağanüstüydü. İlk çıktığında aşırı tanenli olan bu şarap zaman içinde yumuşamış, zarifleşmiş, dengeye ...
Yükselen trend roze şarap Türk erkeğini bozar (mı!)
Roze şarabı nasıl bilirsiniz? Hafif bir kadın içkisi olarak mı? Yoksa pembe renkli bir içki olarak mı? Kırmızı ile beyazın arasında kalan pembe şaraplara birçok Türk erkeği renginden ötürü burun kıvırsa da, bu şarabın popülaritesi dünyada her geçen gün artıyor. ...
Anadolu mutfağı yaşatılmalı
Safranbolu'da yapılan üç günlük Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde Karabük, Bolu, Çankırı, Kastamonu, Bartın illerinin yemekleri tadıldı. Şenliğe katılanların ortak isteği, yerel yemeklerimizin korunması için çaba gösterilmesi oldu. Anadolumuzda şenlik, şölen denince akla önce yemek gelir. ...
Dâhi şefin 'tatsız' hayatı
Hayatını değişik tatlar yaratmaya adamış, New York Times gazetesi tarafından Amerika'nın en iyi şefi olarak lanse edilen Grant Achatz, dil kanserine yakalanınca kendini tatsız ve çekilmez bir hayatın içinde buldu. ...
Yediklerinizle aranıza kimse girmesin
Uzmanlar "Tereyağı yararlı mı, zararlı mı; yumurta kolesterol deposu mu yoksa değil mi?" diye tartışa dursun, en güzel yorumu daha 16. yüzyılda Montaigne, Denemeler adlı kitabında yapmış: "Seve seve, iştahla yaptığım hiçbir şeyden zarar görmem...". ...
Enginar kraliçelere layık
Dolması, taze baklalısı... Kraliçe Elizabeth'in üç günlük Türkiye ziyareti sırasında iki öğünde kendini gösteren enginar, Batı dünyasında kral ve kraliçelerin sebzesi olarak biliniyor. Kraliçe Elizabeth de ülkemize gelen milyonlarca turist gibi, kendisine sunulan yemeklerin planlanmasındaki ...
Restoranlarım benim fantezilerim
New York'un ünlü restoranı Spice Market, İstanbul'da yeni bir şube açtı. Fransız şef Jean-Georges Vongerichten'in sahibi olduğu mekânda, füzyon mutfağının örnekleri bulunuyor. Açtığı restoranlarda fantezilerini gerçekleştirdiğini söyleyen şef Jean-Georges Vongerichten, Türk yemeklerinden en çok ...
Safran altın değerinde
Pilava, tavuğa, zerdeye lezzet ve renk katan safran ülkemizde yeterince ilgi görmüyor. Safranbolu'da yeniden canlandırılmaya çalışılan ve gramı 50-60 YTL'den satılan safran, bugün hâlâ dünyanın en pahalı baharatları arasında ilk sıralarda. ...
Pirincin yeri dolmaz
Başbakan Tayyip Erdoğan, "Pirincin fiyatı 5 liraya çıktıysa, bulgur yiyelim,'' dese de sofralarımızın vazgeçilmezi pirincin yerini ne bulgur ne de makarna doldurabilir. Biz sıradan insanlar pek farkında değiliz, ama tepemizde dolaşan sayısız casus uydu, yeryüzünde olup biteni, hatta gelecekte hangi ...
Diğer Gurme Haberleri
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
Açlık gelince, gurmelik biter
İstanbul'da yemek turizmi
Amatör şarapçılar artık özgür
Bir 'şişman ördek' masalı
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yenidünya kebabına hazırlanın
İtalyan usulü lezzet öyküsü
Yazarlar
AHMET ÖRS
Şarabın sadece iyisi yıllanır-1
Türk şaraplarının yıllanmaya uygun olmadığı söylenir. ...
AHMET ÖRS
Şarabın sadece iyisi yıllanır-2
Türkiye'nin en yaşlı şarabını tattık Kırmızı ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Ecevit Kılıç
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Yaşama Dair
İki yaşında okullu olanlar
Anaokuluna başlama yaşı giderek düşüyor. Uzmanlar kendini ifade edebilen ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilen ...
Bebek için anne sütü gibisi yok
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tüm annelere, bebeklerini bir yıl boyunca emzirmelerini salık veriyor. ...
Anneliğin ilk günleri
Zaman öyle çabuk geçiyor ki, kızım 21 günlük oldu bile. Eve ilk geldiğimiz günü hatırlıyorum, nasıl da şaşkın ve ...
Teknoloji
Youtube videolarını indirmenin en kolay yolu
Youtube'da izlediğiniz videoları kolayca bilgisayarınıza indirmenizi sağlayan yeni bir site kuruldu. ...
Yüzyılın deneyinde Türk bilim adamları
''Parçacık hızlandırıcılarıyla atom altı parçacıkları çarpıştırarak maddenin nasıl oluştuğuna ilişkin birçok sırrın ...
Çadırda bilişim şenliği
Bayrampaşa Şehir Parkı'nda devam eden Gençtival etkinliklerinde bilişim çadırı açıldı. ...