kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Barack Obama'nın konuşmasından şarkı çıktı

İLİŞKİLİ HABERLER
Barack Obama'nın konuşmasından şarkı çıktı
-Yakın gelecekte neler yapmayı planlıyorsunuz?
- Şu an Amerikan vizesi almak için uğraşıyorum. Alabilirsem, temmuz ayında orada turneye çıkmayı düşünüyorum. Bunun yanı sıra bir sürü kayıt yapıyorum. Yeni bir şeyler yazıyorum.

- Şarkılarınızı nasıl besteliyorsunuz?
- Bu her şeyden önce neler hissettiğimle ilgili. Son zamanlarda bestelediğim Yes We Can adlı şarkımı, Barack Obama'nın bir konuşmasından esinlenerek yazdım mesela. Konuşması motivasyon doluydu ama aynı zamanda tüm konuşmalarda olduğu gibi manipülatif bir yanı vardı. Konuşmasında Amerika'yı daha iyi bir yer yapabileceklerini söylüyordu, ben de kendim için daha iyi bir dünya yapabileceğimi söylemek istedim.

- Dünyada en çok ne etkiliyor sizi?
- En çok insanların merhametsizliği etkiliyor. Çoğu zaman insanların hiçbir şeyi umursamadığını düşünüyorum. Ama inanıyorum ki bizim bilmediğimiz bir sürü insan çok da iyi şeyler yapıyor. Çalışmıyorsam benden ne isteniyorsa, hayır için elimden geleni yapıyorum. Mesela çekişlilere katılıyorum, insan hakları için mücadele ediyorum.

- Müziğin dışında nelerle ilgilisiniz?
- Fotoğrafçılık yapıyorum. New York'ta bir ajans ile çalışıyorum. Fotoğrafçılığı seviyorum çünkü istediğiniz dünyayı yaratabiliyorsunuz, yalan da olsa. Ne kadar kameralar yalan söylemez dense de bence en büyük yalancılar kameralardır...