kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Haziran 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tıp fakültesinde 10 çifttik 45 yıl sonra üç çift kaldık.

Evlenilecek adamla birlikte olunmalı

- Çocuk büyütmeye nasıl fırsat bulabildiniz?
- N.H:
O 15 gün nöbet tutuyor, sabah Cerrahpaşa'ya gidiyor. Ben göze gidiyorum. İki günde bir görüşüyoruz. Ve eve geldiğimizde yığılıp kalıyoruz.
- Ece H: Bence evliliğin devamını sağlayan üçüncü bir faktör: Anneannem. Balıkesir'den anneannemi getiriyorlar. Evi çekip çeviren, bizi büyüten, okula götüren, okula hazırlayan o. Mesela ben 10 yaşımda Koç Lisesi'ne başladım. Yatakhaneye bile beni anneannem götürdü. Mezuniyet törenime annemler katılamadı, anneannem katıldı.
- N.H: İrem'e hamileyim, elimde kitaplar. Birimiz yatak odasında, birimiz salonda çalıştık. Aynı yıl doçent çıktık. Gayrettepe'de oturuyoruz. İki odamız var. Yatak odasında ben kalıyorum, salonda Halim. Evin içi silme kâğıt dolu. İkimiz de gergindik. Karar verdik. Birimiz kızdığında diğerimiz susacak... Hâlâ da böyledir.
- İrem H: Büyüyünce kızlara "Evlendiğini görelim," falan derler ya, bizim evde "Büyüdüğünüzde elinizde diplomanız olmadan asla diğer şeyler düşünülmeyecek," denirdi. Beynimizi yıkadılar.

- Müdahale edemediğiniz bir durum var. Kaderde, kızlarınızın karşısına çıkacak erkekler...
- N.H:
"En az benim kadar mutlu olsunlar," diye dua ediyorum. Kızlarımı mutlu edecek, mesleği olan, ailesi düzgün, iyi karakterli damat isterim. Kızlarımın yanlış seçim yapmasından ve sonrasında üzülmelerinden korkarım.
- H.H: Aile babası olacak adamı gözünden anlarım! Onu hissederim.
- N.H: İyice hesaplanmış, iyi seçilmiş ve "Ben bu insanla uzun bir birliktelik yaşayacağım," dediğiniz insanda bu geçerli. Yoksa geçici ilişkiler için evlilik öncesi ilişkiye karşıyım. Şu anda da karşıyım. Yani evlenilecek adamla birlikte olunmalı.