Çamlıca Medicana Hospital'dan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Banu Bal, çocuklu ailelere sağlıklı bir tatil geçirebilmeleri için tüyolar verdi: "Yiyecek zehirlenmelerinin oranı, havaların ısınmasıyla artar. Bu yüzden bu mevsimde tüketilen gıdaları hem besin değerleri, hem de yiyecek güvenliği açısından değerlendirmek gerekir. Kaynağı bilinmeyen sular tüketilmemeli ve kişisel temizliğe dikkat edilmelidir. Ellerin her yemekten önce ve sonra yıkanması, bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak en iyi yöntemdir."
Yayın tarihi: 5 Haziran 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/06/05/gny/haber,EA165808A70F45C68D95D0C72C8F0543.html
Tüm hakları saklıdır.