kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Haziran 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Obama zaferini ilan etti

Yeni Haber
ABD'de beş aydır devam eden önseçim sürecinin sonunda senatör Barack Obama, Demokrat Partinin kasımda yapılacak başkanlık seçimindeki adaylığını garantilemesine yetecek delege sayısına ulaşarak zaferini ilan etti.

Bu sonuçla Obama, ABD'de iki büyük partiden birinin başkan adaylığını elde eden ilk siyah özelliğini kazanarak tarih yazdı. Son önseçim gününde Montana eyaletinde Obama, South Dakota eyaletinde de rakibi Hillary Clinton önde çıktı. Bu sonuçların ardından başkan adaylığı için gereken 2 bin 118 delege sayısını fazlasıyla aşan Obama, Associated Press ajansının sayımına göre son önseçim gecesinin sonunda 2 bin 144 delegeye ulaştı. Bazı süper delegelerin de bugün Obama'ya desteklerini dile getirmesi bekleniyor.

St. Paul kentinde taraftarlarına hitaben bir zafer konuşması yapan Obama, ''Amerika, bu bizim zamanımız. Geçmiş dönemlerdeki politikaların sayfasını çevirmesinin zamanı geldi'' dedi. Rakibi Clinton'ı da kutlayan Obama, Hillary'i gücü, cesareti ve iradesinden dolayı övdü.

4 Kasım'da yarışacağı Cumhuriyetçi Partinin başkan adayı John McCain'i de eleştiren Obama, McCain'in seçilmesi durumunda bunun ABD için ''üçüncü bir George W. Bush dönemi'' olacağını söyledi. Barack Obama, Hillary'nin seçmenlerinden de kasım ayında kendisini desteklemelerini istedi.