kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Haziran 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Fransa Maria'ya yaramıyor

CAHİT YAVUZ
Justine Henin'in sporu bırakmasıyla dünya klasmanında 1 numaraya yükselen Sharapova, kariyerinde hiç kazanamadığı Fransa Açık'a, vatandaşı Dinara Safina'ya 2-1 yenilerek elendi..
Sezonun ikinci Grand Slam mücadelesi olan Fransa Açık Tenis Turnuvası'na dün damga vuran olay Maria Sharapova elenmesi oldu. Dünya klasmanının 1 numaralı tenisçisi, vaandaşı Dinara Safina karşısında beklenmedik bir yenilgiye uğrayarak turnuvaya 4. turda veda etti. İlk seti 7-6 alan Sharapova ikinci sette 5-2 öne geçmesine rağmen setin tie-break'e gitmesine engel olamadı. Tie-breakde 5-2 geriye düşen ancak 3 kez maç puanını çeviren Safina, oyunu ve seti 7-6 alarak durumu 1-1'e getirdi. Son sette rakibinin servisini iki kez kıran Safina, seti 6-2, maçı da 2-1 alıp çeyrek finale yükselirken, Sharapova'yı da eleyerek turnuvanın en büyük sürprizine imza attı. Sharapova 2 saat 52 dakika süren bu mücadele sonrası kariyerinde kazanamadığı tek Grand Slam olan Fransa Açık'a bir kez daha veda etmek zorunda kaldı.

DEMENTİEVA KENDİNE GÜVENİYOR!
13 numaralı seri başı Safina'nın çeyrek finaldeki rakibi ise bir başka ünlü Rus raket Elena Dementieva... Dementieva ise dün vatandaşı Vera Zvonareva'yı 6-4, 1-6 ve 6-2'lik setlerle geçip çeyrek finale çıktı. Anastasia Myskina'nın ardından ikincilikle noktaladığı 2004 senesinden sonra en iyi performansını sergileyen Dementieva, "Favori değilim ama kendime inanıyorum ve güveniyorum. Roland Garros'da değil, Rusya Şampiyonası'nda oynuyormuş gibiyim" diye konuştu.