kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Mayıs 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

New York modası Boğaz'a akacak

Seçkin ÜREY EKONOMİ
İHKİB, New York Moda Haftası'nı düzenleyen IMG ile gelecek yıl organizasyonun benzerini İstanbul'da yapacak. Dünyaca ünlü en az üç tasarımcı ve üç marka yeni sezon koleksiyonlarını sergileyecek..
İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İstanbul'da New York Moda Haftası'nın bir benzeri organizasyon düzenleyeceklerini açıkladı. Gazetecilerle akşam yemeğinde bir araya gelen Orakçıoğlu, "New York Moda Haftası'nı düzenleyen, dünyanın moda organizasyonları konusunda önde gelen firmaları arasında yer alan IMG ile anlaştık. İlk moda haftasını Temmuz 2009'da yapmayı hedefliyoruz. Anlaşmaya göre en az üç dünyaca ünlü tasarımcı ve üç marka yeni koleksiyonlarını İstanbul'da sergileyecek" diye konuştu. IMG ile yaptıklarının ön anlaşma niteliğinde olduğunu belirten Orakçıoğlu, "Profesyonel ekipleri bir süredir mekân incelemesi yapıyor. Anlaşma gereği ayrıntı açıklayamıyoruz ama Boğaz'a yönelik bir konsept düşünüyorlar" dedi. Orakçıoğlu'na göre IMG özellikle Dolmabahçe, Çırağan sarayları ile Karaköy'deki antrepoyu beğendi. Kesinleşmeyen plana göre Boğaz hattı üzerindeki mekânlarda defileler yapılması amaçlanıyor. Ardı ardına defile düzenlendiğinden; bir defileden çıkan izleyici tekneyle Boğaz üzerindeki diğer defile mekânına geçecek. İstanbul Boğazı da katılımcılar için doğal bir fon oluşturacak.

ÜNLÜLER GELECEK
Böyle bir organizasyonu IMG gibi bir firma ile düzenlemenin önemli olduğuna dikkat çeken Orakçıoğlu, "Tom Ford'u tek başına getirmek isterseniz 500 bin dolar gibi parayı gözden çıkarmanız lazım. IMG ile sektörün devleri, meşhur tasarımcılar, böyle moda haftalarını izleyen ünlü isimler ile büyük moda dergilerinin editörleri bağlantılı bulunuyor. Bu isimler İstanbul'a defileleri izlemeye gelecek" diye konuştu. Orakçıoğlu, planlanan defilelerden birinin de Boğaz Köprüsü üzerinde iç giyim üzerine olduğunu kaydetti. Moda haftasının üç gün ile bir hafta arasında planlandığını anlatan Orakçıoğlu, "Bütçesi en az 3 milyon Euro ancak IMG'nin sponsorları sayesinde yüzde 80'i bu yolla karşılanacak. Sponsorları arasında American Express, Mercedes Benz gibi büyükler var" şeklinde konuştu. IMG aracılığıyla tanıştıkları Donatella Versace'yi davet ettiklerini ve Alexander McQuenn'in katılma ihtimali olduğunu söyleyen Orakçıoğlu, "12 Türk marka ve tasarımcısı da haftası sırasında defile düzenleyecek" dedi.