kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Mayıs 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sanat galerisine ilgi göstermeyenlere 'satılık' protestosu!

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi eski müdürü Oğuz Alpözen, emekli olunca açtığı sanat galerisine duyarsız kalan Bodrumlular'ı 'satılık' ilanıyla protesto etti..
Uzun yıllar çalışarak Bodrum Kalesi'ni Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne dönüştüren Oğuz Alpözen, emekli olduktan sonra da boş durmadı. Kendi imkanları ile bir sanat galerisi yaratan Alpözen, Gümüşlük yolu üzerindeki sanat galerisinin ilgi görmemesi üzerine, ilginç bir protesto eylemine imza attı.

PANKART ASTIRDI
Galerisinin dışına 'satılık' yazan bir pankart asan Alpözen, satılık kelimesinin üzerine de bronz bir ibrik resmi yerleştirdi. Oğuz Bey, bu pankarttan sonra yaşananları şöyle anlattı: "Satılık ilanını görenler fiyat öğrenmek için galeriye giriyor. Ben de binayı kaç paraya sattığımı soranlara gülümseyerek 'Satılık olan şey bina değil, pankartın altındaki ibrik' diyorum. Bu cevabı alan insanlar biraz hayret biraz da kızgınlık duygusu içinde galeriyi terk ediyor." "Kebapçılarda, mobilyacılarda sergi açan sanatçılar her nedense bu galeride sergi açmadı" diyen Oğuz Alpözen, bu protestosuyla; Bodrum'da 'sanat' ya da 'sanat galerisi' yerine 'satılık' kelimesine ilgi gösterildiğini vurguladığını söyledi.
Haberin fotoğrafları