İLİŞKİLİ HABERLER
Yemekler taşın üzerinde pişiyor
Yemekler taşın üzerinde pişiyor
TAŞLARIN, ısıyı absorbe etme kapasitesi çok yüksek. Gerçi taşın ısınması saatler alıyor ama bu sayede hemen de soğumuyor. Altında bir alev veya herhangi bir sıcaklık kaynağı olmaksızın, "Pişmez" denilen etleri pişirebiliyor bu taşlar. Et'n More'da et yemek eğlenceli olduğu kadar sağlıklı da... Mangalda, özellikle odun kömürünün kıvama gelmesini beklemezseniz kanserojen maddelerin yayılımı var. Etin ateşe damlayan yağları riskleri arttırıyor. Bu dezavantaj sadece mangal için değil restoranlardaki tüm klasik ızgaralar için de geçerli. Tabii taşta böyle bir durum yok, çünkü alev yok. Sadece ısı var.
Yayın tarihi: 11 Mayıs 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/11//haber,CE215F9719A24E9387C6359755A81A2B.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, TURKUVAZ GAZETE DERGİ BASIM A.Ş.