kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

BM: 1,5 milyon afetzedeye yardım ulaşmadı

Yeni Haber
Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'ı vuran Nergis kasırgasının geride 1,5 milyon ila 2 milyon afetzede bıraktığını, ancak bunların sadece dörtte birine yardım ulaştırılabildiğini bildirdi.

Bangkok'taki BM sözcüsü Richard Horsey, tahminlerine göre 1,5 milyon ila 2 milyon afetzededen, BM kuruluşlarının 500 bin kadarına ulaşabildiğini belirterek, "Şimdilik bu kadar insana ulaşabildik, çok yavaş gittiği ortada" diye konuştu.

Yangon havaalanında 95 bin kişiyi doyurabilecek yüksek enerjili bisküviden oluşan yardımın hala bekletildiğini anımsatan sözcü, çok ağır bir bürokrasi ve yetkililerin bu tür bir yardım faaliyetine hazır olmadıkları bir durumla karşı karşıya bulunduklarını söyledi.Bu arada BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinden yapılan açıklamada, BM'nin Tayland'dan Myanmar'a yönelik ilk kara yardımının bu ülkeye ulaştığı bildirildi.

20 ton ağırlığındaki çadır ve plastik örtüden oluşan malzemeyi taşıyan iki kamyonun Myanmar sınırını geçtiğini belirten BM yetkilileri, bunun afetzedelere yönelik uluslararası yardımın ulaştırılması için bir insani yardım koridoru açılmasını ümit ettiklerini kaydettiler.Öte yandan Kızılhaç ilk yardım uçağını dün akşam Myanmar'a gönderdiğini bildirdi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesinden yapılan açıklamada, 35 ton su temizlik ve tıbbi yardım malzemesi bulunan uçağın İsviçre'nin Cenevre kentinden hareket ettiği belirtildi.

MYANMAR CUNTASI, BM YARDIMA UÇAKLARINA EL KOYDU

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar'da askeri yönetimin, BM tarafından Nergis kasırgasının afetzedelerine gönderilen iki yardım uçağına daha el koyduğunu bildirdi.

BM'nin Dünya Gıda Programı (PAM) sözcüsü Marcus Prior, Bangkok'ta yaptığı açıklamada, daha önce PAM'a ait iki yardım uçağına Yangon'a gelişlerinde el koyan Myanmar gümrük makamlarının, benzer biçimde iki yardım uçağını daha engellediğini belirtti.

AA