- Şu an 10 Mayıs 2008 - Cumartesi tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
- Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için tıklayın »
kapat
O bir yemek büyücüsü
Dilara Erbay, tam bir yemek mucidi. Yemeği klasik, bildiğimiz şekliyle sunmayı değil, malzemelerle oynamayı seviyor. Çikolatanın içine köri de katıyor, nar da, haşhaş da... Çiğ somonu, bulgurla yoğurup, somondan çiğköfte yapıyor. "Köpekbalığı yemem," mi dediniz? O yahnisini yapıp, adını da 'Jaws yahni' koyup, sempatikleştirmeyi başarıyor. Bugüne kadar Suriye'den Ürdün'e, İsrail'den Peru'ya 80'e yakın ülkeye gitti. Her gittiği yerde aşçılık da yaptı. Son olarak Arnavutköy'de vapur iskelesinin karşısındaki dört katlı tarihi binada, 360 İstanbul'un şefi ve ortağı Mike Norman'la birlikte Abracadabra isminde bir restoran açtı. Yemek sanatçısı Dilara Erbay'la yemek maceralarını konuştuk...