Kabağı rendeleyin. Bir tencereye yağla beraber koyup, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir çorba kaşığı unu da ilave edip, karıştırarak beş dakika daha pişirin ve soğumaya bırakın. Sarmısağı, yoğurdu ve mayonezi karıştırarak, kabağa ilave edin ve yeniden karıştırın. Üzerine dereotu ve ceviz serperek servis yapın.
Malzemeler 10 Kişilik
* 1 kg. kabak
* 500 gr. yoğurt
* 1 çorba kaşığı mayonez
* 1/2 demet dereotu
* 1 çorba kaşığı un
* 2 kahve fincanı sıvıyağ
* 2 diş sarmısak
* 1 avuç ceviz
Yayın tarihi: 8 Mayıs 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/05/08/gny/haber,A88C2435A18F4330B1F3E66F5F44F991.html
Tüm hakları saklıdır.