kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Mayıs 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ŞİMDİ ÇOK PİŞMAN... Servet Ergün 10 yıl nakle onay vermemesi için "Cehalet" diyerek, "O zaman izin versem eşimi de riske sokmamış olurdum" diye konuşuyor.

Aileye rest çekti kızına hayat verdi

Nurdeniz ERKEN HABER MERKEZİ
Servet Ergün'ün kızı için tek çare karaciğer nakli idi. Ancak ailesi "sağ çıkmaz" diye baskı yapınca, baba 10 yıl nakle izin vermedi. Ama sonunda ailesine rest çekti, eşinin karaciğeri ile Hilal hayata döndü..
Antalyalı Ergün ailesinin ilk çocuğu olan küçük Hilal, karaciğerindeki enzim eksikliği nedeni ile günde en az 12 saat mavi ışığın altında yatarak fototerapi görüyordu. Küçük kız 3 yaşına geldiğinde doktorlar kadavradan uygun donör bulunduğu müjdesini verdi. Ancak baba Servet Ergün'ün ailesi torunlarının ameliyat sonunda yaşayamayacağını savunarak ameliyata karşı çıktı. Küçük kız 6 yaşına bastığında, şans Hilal'in kapısını ikinci kez çaldı ve bir donör daha bulundu. Baba Servet Ergün ise yine aynı baskıyla karşılaştı.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR
"Bu çocuk ameliyat olursa ölür, nakle izin verirsen seni evlatlıktan reddederiz" diyen ailesine boyun eğen baba, "Bizde ailenin sözü kanundur" diyerek ameliyata onay vermedi. Ancak gece bekçiliği yapan ve ayda 600 YTL kazanan Ergün yaptığı uzun araştırmalar sonucunda, her geçen gün eriyip giden kızı için tek çarenin karaciğer nakli olduğuna ikna oldu. Eşi Zeliha ile birlikte gizlice Akdeniz Üniversitesi'ne başvuran babaya, eşinin karaciğerinin nakil için uygun olduğu söylendi. Şubat ayında başarılı bir ameliyat sonucu, annesinin karaciğerinden alınan bir parçayla hayata dönen Hilal artık tamamen sağlığına kavuştu. Bir an önce okuluna dönmenin hayalini kuran küçük kız, büyüyünce de doktor olmak istiyor.