Amerika'ya kaçırılan lahitler müzede sergileniyor
Antalya Müzesi'nin kuruluşu ilginç. İtalyanların işgali sırasında antik eserlerin İtalya Konsolosluğu'na taşınmasına karşı çıkan lise öğretmeni Süleyman Fikri Bey, Tekeli Mehmet Paşa Camii'nin karşısındaki küçük bir mescite eski eserleri toplayarak bugünkü müzenin temelini attı. Müzede ABD'den iadesi sağlanan lahitler de sergileniyor.
Konyaaltı ülkenin en ünlü plajlarından biri
Antalya'ya giderseniz, Türkiye'nin en ünlü plajlarından Konyaaltı'nı da görmelisiniz. İster benim gibi kahvenizi yudumlarken manzaraya yukarıdan bakın, isterseniz sahile inip yazın hınca hınç dolan insan kalabalığına karışıp denize girin.
Nüfusun 10'da biri Antalyalı
Antalya'nın nüfusu 1 milyonu aşıyor. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Özgen'e göre bunun sadece 100 bini Antalyalı. 65'li yıllarda nüfusu 35 binlerde olan Antalya son 10 yılda hızlı bir göç aldı. Turizm ve tarımla büyüyen kent, yoksulların iş bulma rüyası oldu. Tıpkı, terliklerini başına yastık yapıp uyuyan adam gibi...
Tarihin izlerini Kaleiçi'nde görebilirsiniz
Kaleçi'ni dolaşırken, Antalya tarihinin izlerini de görüyorsunuz. Hadrian Kapısı'ndan geçen bir güzergâh çizerseniz, Suna-İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi'ni ve bir kiliseden çevrilen Sultan Alaaddin Camii'ni gezebilirsiniz.
Yayın tarihi: 29 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/29//haber,6217F857F5FD45DFB1F58A3DB46CA449.html
Tüm hakları saklıdır.
Copyright © 2003-2008, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.