Makarnayı bol tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün ve bir kaseye aktarın. Taze soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Kuru soğanı ay şeklinde doğrayıp, tuz ile ovun ve sıkarak acı suyunu atın. Hazırladığınız tüm malzemeyi makarnaya katıp, zeytinyağını, tuzu ve sirkeyi de ekleyerek karıştırın. Dilediğiniz kadar süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 1 su bardağı kesme makarna
* 1 demet taze soğan
* 1 adet kuru soğan
* 1 çay kaşığı sirke
* 1/2 demet maydanoz
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
* tuz
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yayın tarihi: 28 Nisan 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/28/gny/haber,ABE1008A31BD46639E5EC103BEFF7753.html
Tüm hakları saklıdır.