4 bardak et suyunu bir tencereye koyup, kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine erişteyi, tuzu, şehriyeyi, nohutu ve mercimeği ilave ederek, kısık ateşte 15 dakika pişirin. Tavada sıvıyağla kırmızı biberi kızdırıp, çorbanın üzerine gezdirin ve nane serpin. Limon suyuyla servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 2 kahve fincanı erişte
* 2 kahve fincanı şehriye
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 2 çorba kaşığı haşlanmış yeşil mercimek
* 4 su bardağı et suyu
* Kırmızı biber
* nane
* limon suyu
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
Yayın tarihi: 28 Nisan 2008, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/28/gny/haber,576E82799F2B4C85BDF7704DD88C81C1.html
Tüm hakları saklıdır.