Şu an
27 Nisan 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
27 Nisan 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Yeni trend: 17 metrelik barda beraber eğlenmek
İskender kebaplı pizza, kaktüslü martini, trüf mantarlı bal ve kızarmış cheesecake... 30 Nisan'da Nişantaşı'nda açılacak Longtable, sadece 17 metrelik 'sosyalleşmeyi' sağlayan barı ve girişteki podyumu ile değil, ilginç kokteylleri ve mönüsüyle de dikkat çekiyor. ...
Yaşam dosyaları
Bilim kanseri alt edebilecek mi?
Dünyada milyonlarca insan kanserle mücadele ediyor. Kimi bu mücadeleyi kazanıyor, kimiyse başaramıyor....
Ergenlik sorunlarıyla baş etme rehberi!
Boy, sivilce, şişmanlık, aşk... Hepsi ergenlik çağı sorunları! Uzmanlar, ebeveynler için ergenlikle baş etme rehberi hazırladı! Okuyun, ergenliğin çocuğunuz için kabus olmasını önleyin....
Bel ağrılarından kurtulma yöntemleri
Uzmanlar, bel ağrılarından şikayetçi olanları uyarıyor: Önce ilaç tedavisini, istirahati, fizik tedavi ve egzersiz programlarını deneyin....
Açlık gelince, gurmelik biter
Dünyada 850 milyon kişi, her akşam karınları doymadan uykuya yatıyor. Açlık dalgası yayılıyor. Eğer son gelişmelerden ders alınabilinirse, gazetelerin 'gurme' sayfaları gelecekte de yayımlanabilir. Aksi takdirde ağız tadı ve lezzet gibi sözcükler bile tarihe karışır. ...
İstanbul'da yemek turizmi
Food&Wine dergisi yeme-içme turizminde gidilecek en iyi 10 şehri seçti. İstanbul'un üçüncü sırada yer aldığı listede, şehrin en popüler mekânlarına da yer verildi. Eskiden tatil destinasyonu seçilirken, plaj, deniz, hava durumu gibi etkenler rol oynardı. ...
Amatör şarapçılar artık özgür
Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için yıllardır uygulanan 'ev şarapcılığı yasağı' kaldırıldı. Artık amatör şarapçılar, cezalandırılma korkusu olmadan özgürce bu hobilerini sürdürüp, yeni tatlar keşfedebilecekler. ...
Bir 'şişman ördek' masalı
Dünya gastronomi kongrelerinde Nobel fizik ödülü sahiplerine tat ve yiyecek bilimi üzerine seminerler veren Heston Blumenthal, rezervasyon yaptırmak için en az altı ay beklemek gereken Londra'daki restoranında lezzet denemelerinin sınırlarını zorluyor. ...
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türkiye'de beşinci yaşında 100. mağazasını açan Starbucks'ın bu kadar sevilmesinin sebeplerinden biri, belki de 'sıcakkanlı' çalışanları. Artık Amerikalı meslektaşları gibi onlar da bahşişlerini dört gözle bekliyor. ...
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yazarlarımız, sanatçılarımız Türkiye'yi yurtdışında yıllarca başarıyla temsil ettiler ama yemeklerimizi tanıtırken hiç özen göstermiyoruz. Fabrikasyon döner ve patates kızartması yetmez. İşe önce ülkemize gelen turistleri etkileyecek kalitede Türk yemekleri sunulan lokantalar açarak başlamak gerek. ...
Yenidünya kebabına hazırlanın
Yenidünya olarak da bilinen baharın ilk meyvesi malta eriği, şimdilik iyi kebapçılarda, kebabın malzemesi olarak boy gösterdi; yakında manavlarda da görülmeye başlayacak. Mandalinaya çoktan veda ettik. Portakalların iyice suyu çekildi. ...
İtalyan usulü lezzet öyküsü
İlk kez 1926'da Toskana'da, mahalle arasında küçük bir aile restoranı olarak açılan Bice'nin, müdavimleri arasında Christina Aguilera ve Al Pacino gibi isimler var. Kısa süre önce İstanbul'da da bir şube açan restoranın sahipleriyle konuştuk. ...
Her mutfağa lazım
Türk ev kadınlarının mutfaktaki rehberi Sofra dergisi, 13. yılına özel bir kitap yayımladı. 483 tarifin yer aldığı ve kupon biriktiren SABAH okurlarına verilecek olan Sofra Özel, tarifleri ve resimleriyle yemek pişirmeyi sevmeyenleri bile baştan çıkaracak kadar etkileyici. ...
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Alüminyum malzeme çıktı, mutfağın mertliği bozuldu. Ama zaman içinde değeri yeniden keşfedilen demir ve bakır tencereler, şimdi mutfak malzemesi satan mağazaların en pahalı ürünleri arasında yerini aldı. Binlerce yılda deneye yanıla bulup mükemmelleştirdiğimiz şeyleri, modernlik uğruna bir anda ...
Diğer Gurme Haberleri
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Cennet meyvesi nar
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Kars kazı çok başkadır
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
İçki kültürümüz elden gidiyor
Etiler'de et yeniyor
Yazarlar
AHMET ÖRS
Açlık gelince, gurmelik biter
Dünyada 850 milyon kişi, her akşam karınları doymadan ...
Gülse Birsel
Ecevit Kılıç
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Bahar sezonu elektriklendi
Kışın gri ve puslu renkleri, yeni sezonda yerini canlılığa bırakıyor. Sarı, mavi, yeşil, pembe ve mavinin en parlak ...
Bizim de artık trend konferansımız var!
Trend meraklıları 30 Nisan tarihini not etsin... Türkiye'nin ilk trend konferansı Beyond'da, 2010 yılına damgasını ...
Aşk sinyali verme sanatı
Antropolog David Givens'ın Aşk Sinyalleri kitabı, 'aşkın sözsüz dili'ni öğrenmek isteyenler için biçilmiş kaftan. ...
Teknoloji
Turkcell'den kampanya açıklaması
Turkcell, son günlerde Turkcell kullanıcıları arasında dolaşan ve ''Bahar Kampanyası'' adı verilen konunun Turkcell'le ...
Microsoft'tan 'Live Mesh' hizmeti
Microsoft, aygıtlar arası veri aktarımı ve online uygulamaları kolaylaştıran yeni hizmeti "Live Mesh"i kullanıma sundu. ...
Ver parayı, al veriyi!
İnternet ortamında suç işleyenler artık kendilerinin bilgisayarlara sızmaktan vazgeçtikleri, belirli bir fiyata ...