kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan Erdoğan, Şam'da Suriye Devlet Başkanı Esad'la Halk Sarayı'nda başbaşa bir görüşme yaptı.

Esad ile Erdoğan Golan Zirvesi yaptı

Bülent AYDEMİR
Arabuluculuk için günü birlik Şam'a giden Erdoğan, İsrail'in kalıcı barış karşılığında Golan Tepeleri'nden çekilme önerisini resmen Suriye Devlet Başkanı Esad'a iletti..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Başar Esad'a, İsrail'in Suriye ile kalıcı barış karşılığında Golan Tepeleri'nden çekilmeye hazır olduğu mesajını dün resmen iletti. Halk Sarayı'nda başbaşa yapılan görüşmede, İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Golan Tepeleri'nden çekilmek için Suriye'nin İran ile ittifaka son vermesi, Hamas, Hizbullah, İslami Cihad gibi örgütlerin ofislerinin kapatılması, bu örgütlere desteğini çekmesi gibi şartlar da gündeme geldi. Esad, Türkiye'nin arabuluculuk girişimleri için Erdoğan'a teşekkür ederken, iki ülke arasında doğrudan görüşmelerin ABD'de kasım ayında yapılacak seçimlerin ardından kurulacak yönetimin himayesinde mümkün olabileceğini vurguladı.

İSRAİL'E TÜRK TEMSİLCİ
Başbakan Erdoğan, Suriye'ye yaptığı günübirlik ziyaretin ardından akşam saatlerinde yurda döndü. Ankara'da Esenboğa Havaalanı'nda düzenlediği basın toplantısında gezisine ilişkin bilgi veren Erdoğan gazetecilerin "İsrail'e, Türkiye'den bir temsilci gidecek mi?" diye sormaları üzerine "Tabii, tabii" dedi. "Sayın Davutoğlu mu?" sorusu üzerine "Orasını karıştırmayın" diyen Başbakan Erdoğan, ''Görüşmelerin olumlu sonuçlanacağından umutlu musunuz?'' sorusuna ise ''Umut olmadan bir işe girilmez. Umudunuz varsa gireceksiniz'' yanıtını verdi.