Buğdayı geceden ıslatın. Pişireceğiniz zaman bir tencereye alın, üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Et suyunu ilave edin. Fasulyeyi ufak ufak, patates, havuç ve kabağı da küp küp doğrayın. Doğranmış sebzeleri çorbaya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 1 çay bardağı aşurelik buğday
* 5 adet taze fasulye
* 1 adet havuç
* 1 adet kabak
* 1 adet patates
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 4 su bardağı et suyu
Puf böreği
Öncelikle un, yumurta, tuz ve biraz suyla bir hamur yapın. Hamuru ikiye ayırıp her bir parçayı merdaneyle açın. Yufkaları yağlayıp, bohça gibi katlayın ve tekrar açın. Açtığınız yufkanın üzerine ezdiğiniz peyniri top top koyup, diğer yufkayla üstünü kapatın. Hazırladığınız böreği peynirler akmayacak şekilde ruletle kesip, kızgın yağda kızartın.
MALZEMELER
* 2 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 1/2 su bardağı margarin ve sıvıyağ
* 250 gr. beyaz peynir
* Tuz
Mercimek salatası Mercimeği haşlayıp, süzün. Soğumaya bırakın. Soğan, dereotu, maydanoz ve salatalık turşusunu ince ince kıyıp, havucu da rendeleyin. Mercimeği ve hazırladığınız malzemeyi karıştırın. Yoğurdu, tuzu ve mayonezi ilave edip, tekrar karıştırın. Yağı, limon suyunu, sirkeyi ve hardalı çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 1 adet havuç
* 6 adet salatalık turşusu
* 1 çorba kaşığı mayonez
* 3 çorba kaşığı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı hardal
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1/2 çay bardağı sirke
*1 limonun suyu
* Tuz
Yayın tarihi: 27 Nisan 2008, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/27/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.