kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Meral Egemen

'2008'de 1.5 milyar YTL'lik fona ulaşırız'

Türkiye'nin hızlı bir büyüme potansiyeli olduğunu söyleyen Avivasa Genel Müdürü Meral Egemen, bu yıl fon büyüklüğünün 1.5 milyar YTL'ye ulaşacağını öngördü..
Avıvasa Genel Müdürü Meral Ak Egemen birleşme sonrası başarılı bir entegrasyon dönemi geçirdiklerini söyleyerek, "Bireysel emeklilikte yüzde 24 pazar payı ile adeta lider doğduk. 214 bin bireysel, 58 bin kurumsal müşterimiz, 1 milyar 200 milyon YTL'lik fon büyüklüğümüz var" dedi. Egemen, 2008 yılı sonunda fon büyüklüğünün 1.5 milyar YTL'ye ulaşmasını hedeflediklerini de belirtti. Avivasa'nın 'geleceğini biriktir' adlı yeni reklam tanıtım toplantısında konuşan Avivasa Genel Müdürü, Türkiye'nin bireysel emeklilikte 4 milyar dolar fon büyüklüğü ile önemli bir potansiyel barındırdığına dikkat çekerken, "Türkiye ve Rusya Avrupa'nın en önemli ve dimanik pazarları olarak gösteriliyor. Türkiye pazarı önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde hızlı büyüme vadediyor" diye konuştu.

SANDIKLARDA 8 MİLYAR $ BİRİKTİ
Egemen, sigortacılık kanunundaki hak ediş süresi düzenlemesine işaret ederek, ocak-mart döneminde 6 bin kişilik kurumsal müşteriye ulaştıklarını açıkladı. Kanunda ayrıca vakıf ve sandıklarda biriken fonların, bireysel emeklilik sistemine aktarılabilmesi için de kapı açıldığını anlatan Egemen, şöyle konuştu: "Burada 7-8 milyar doların biriktiğini düşünüyoruz. Bu bizim iştahımızı kabartıyor" dedi.