kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Nisan 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

23 Nisan'da zehirlendiler!

Yeni Haber
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstanbul'da buluşan yaklaşık 600 çocuktan 8'i yedikleri yemekten zehirlendi. Çevredeki hastanelere kaldırılan çocukların hayati tehlikesininin bulunmadığı öğrenildi. Zehirlenenlerden 3'ünün engelli Boşnak çocuklar olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle 20 yabancı ülkeden ve yurdun çeşitli yerlerinden gelen 600 çocuk, Omuriliği Felçlileri Federasyonu'nun düzenlediği Uluslararası Gülen Çocuk Festivali için, İstanbul'a geldi. İstanbul'da çeşitli etkinliklere katılan çocuklar, dün akşam kendi kültürlerini ve yemeklerini tanıtmak için Feshane'de düzenlenen yemek şenliğine katıldı.

Akşam saatlerinde bir dizi etkinliğe katılan çocuklardan bir kısmı otellere yerleştirilirken, bir kısmı da Yeşilköy'deki Özürlü Yaz Kampı'na yerleştirildi. Özürlü Yaz Kampı'na yerleştirilen, aralarında engelli Boşnak çocukların da bulunduğu 8 kişi, gece saatlerinde fenalaştı. Bazı öğrenci rehberlerinin de aralarında bulunduğu bu kişiler, mide bulantısı, baş ağrısı gibi şikayetleri üzerine hastaneye kaldırıldı.

Ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samatya Hastanesi ve Özel Acıbadem Hastaneleri'ne kaldırılan çocuklar ve rehberleri, gıda zehirlenmesi geçirdikleri tespit edilerek tedavi altına alındı. İlk müdahaleleri yapılıp, serum takılan hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Organizasyonu düzenleyen Omuriliği Felçlileri Derneği Ramazan Baş olaydan sonra Yeşilköy'deki Özürlü Yaz Kampı'nı ve hastanelerde tedavi altına alınan çocukları ziyaret etti. Şenliğe yaklaşık 20 ülkenin katıldığını belirten Baş, "Feshanede katılımcı tüm ülkeler kendi yemeklerin sergiledi. Herkes kendi ülkesinin yemeğini yaptı. Zehirlenmenin sebebi, kahaltıdan mı, öğlen ya da akşam yemeğinden mi kaynaklandığı şu an içi belli değil. Ancak bir gıda zehirlenmesi var." diye konuştu.

CİHAN