Şu an
20 Nisan 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
20 Nisan 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Amatör şarapçılar artık özgür
Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için yıllardır uygulanan 'ev şarapcılığı yasağı' kaldırıldı. Artık amatör şarapçılar, cezalandırılma korkusu olmadan özgürce bu hobilerini sürdürüp, yeni tatlar keşfedebilecekler. ...
Yaşam dosyaları
Bilim kanseri alt edebilecek mi?
Dünyada milyonlarca insan kanserle mücadele ediyor. Kimi bu mücadeleyi kazanıyor, kimiyse başaramıyor....
Ergenlik sorunlarıyla baş etme rehberi!
Boy, sivilce, şişmanlık, aşk... Hepsi ergenlik çağı sorunları! Uzmanlar, ebeveynler için ergenlikle baş etme rehberi hazırladı! Okuyun, ergenliğin çocuğunuz için kabus olmasını önleyin....
Bel ağrılarından kurtulma yöntemleri
Uzmanlar, bel ağrılarından şikayetçi olanları uyarıyor: Önce ilaç tedavisini, istirahati, fizik tedavi ve egzersiz programlarını deneyin....
Bir 'şişman ördek' masalı
Dünya gastronomi kongrelerinde Nobel fizik ödülü sahiplerine tat ve yiyecek bilimi üzerine seminerler veren Heston Blumenthal, rezervasyon yaptırmak için en az altı ay beklemek gereken Londra'daki restoranında lezzet denemelerinin sınırlarını zorluyor. ...
İçimdeki kahve aşkı bambaşka
Türkiye'de beşinci yaşında 100. mağazasını açan Starbucks'ın bu kadar sevilmesinin sebeplerinden biri, belki de 'sıcakkanlı' çalışanları. Artık Amerikalı meslektaşları gibi onlar da bahşişlerini dört gözle bekliyor. ...
Türk mutfağını nasıl tanıtacağız?
Yazarlarımız, sanatçılarımız Türkiye'yi yurtdışında yıllarca başarıyla temsil ettiler ama yemeklerimizi tanıtırken hiç özen göstermiyoruz. Fabrikasyon döner ve patates kızartması yetmez. İşe önce ülkemize gelen turistleri etkileyecek kalitede Türk yemekleri sunulan lokantalar açarak başlamak gerek. ...
Yenidünya kebabına hazırlanın
Yenidünya olarak da bilinen baharın ilk meyvesi malta eriği, şimdilik iyi kebapçılarda, kebabın malzemesi olarak boy gösterdi; yakında manavlarda da görülmeye başlayacak. Mandalinaya çoktan veda ettik. Portakalların iyice suyu çekildi. ...
İtalyan usulü lezzet öyküsü
İlk kez 1926'da Toskana'da, mahalle arasında küçük bir aile restoranı olarak açılan Bice'nin, müdavimleri arasında Christina Aguilera ve Al Pacino gibi isimler var. Kısa süre önce İstanbul'da da bir şube açan restoranın sahipleriyle konuştuk. ...
Her mutfağa lazım
Türk ev kadınlarının mutfaktaki rehberi Sofra dergisi, 13. yılına özel bir kitap yayımladı. 483 tarifin yer aldığı ve kupon biriktiren SABAH okurlarına verilecek olan Sofra Özel, tarifleri ve resimleriyle yemek pişirmeyi sevmeyenleri bile baştan çıkaracak kadar etkileyici. ...
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Alüminyum malzeme çıktı, mutfağın mertliği bozuldu. Ama zaman içinde değeri yeniden keşfedilen demir ve bakır tencereler, şimdi mutfak malzemesi satan mağazaların en pahalı ürünleri arasında yerini aldı. Binlerce yılda deneye yanıla bulup mükemmelleştirdiğimiz şeyleri, modernlik uğruna bir anda ...
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Ankara'dan ileriye geçmeyenler yemeklerimize dudak büker, genç aşçılarımız ise onları 'çağdaşlaştırmaya' kalkarken, şimdi de ortaya bazı yemeklerin isimlerini argo bulanlar çıktı. Kadınbudu köfteyi pirinçli köfte, dilber dudağını da ay tatlısı yaptılar. ...
Cennet meyvesi nar
Büfelerin en gösterişli yerlerinde sergilenmeye başlayan, portakal suyunu tahtından indiren nar, altın çağını yaşıyor. Bu yükselişte sağlığa olan yararlarının gündeme getirilmesinin payı büyük. Yıllar önce bir grup yeme içme meraklısı arkadaşımla Maraş'a gidiyorduk. ...
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Fenerbahçe'deki Misina adlı balıkçının Ardahanlı ortağı, bu hafta meşhur Kars kazını İstanbullulara tattıracak. Kazı yiyen, hikâyesini de merak ediyor. Suat Yılmaz ve annesi Kezban Hanım kendi hikâyeleri üzerinden yeme-içme geleneklerini anlattı. ...
Diğer Gurme Haberleri
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Kars kazı çok başkadır
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
İçki kültürümüz elden gidiyor
Etiler'de et yeniyor
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Japonlar için yemek bir sanattır
Balık restoranında mönü isteme raconu
Yazarlar
AHMET ÖRS
Amatör şarapçılar artık özgür
Kayıt dışı ekonomiyi engellemek için yıllardır uygulanan ...
Ecevit Kılıç
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Hippiler taarruzda!
Floral elbiseler, platform topuklar veya bol paça pantolonlar değil sözünü ettiğimiz. ...
Dünyanın bütün mankenleri birleşin!
Moda sektörünün arka planında yaşanan olumsuzluklardan bunalan mankenler, sendika kuruyor. ...
Terletmeyen egzersizler
Haftada üç gün spor salonuna gidip, ter içinde kalarak kilo vermek size göre değil mi? O zaman evde veya ofiste ...
Teknoloji
300 YTL'ye cep bilgisayarı
Teknolojinin hızlı gelişimi sonucu, birkaç yıl öncesine kadar lüks olarak görülen cep bilgisayarlarının (PDA) ...
Yahoo-Google işbirliği yolunda
Dünyanın önde gelen iki arama motoru Yahoo ile Google'un reklam alanında yaptığı işbirliği yolunda gidiyor. ...
Dizayn edilmiş bebekler geliyor
Klonlama alanında koyun Dolly'de kullanılan teknikten daha kolayınının geliştirilmesinin, dizayn edilmiş bebeklerin ...