kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Doğu Avrupa ve Türkiye yatırımın yönü olacak

EKONOMİ
Colliers International tarafından yapılan araştırmaya göre 2008'in ikinci yarısında yatırımın yönü Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'ya kayacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Doğu Avrupa ve Türkiye yatırımın yönü olacak
Gayrimenkul şirketi Colliers International tarafından yapılan araştırmaya göre, 2008 yılının ikinci yarısında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da yatırım hacminde büyüme yaşanacak. Colliers International Türkiye Ortağı, Kerim Cin, Türkiye'nin birçok küresel gayrimenkul yatırımcısının odağında olmayı sürdürdüğünü belirterek, "Mevcut yetersiz arz nedeniyle, planlanan projelerin piyasaya sunulmaya başlanmasıyla yatırım hacminin orta vadede yükselmesini öngörüyoruz" diye konuştu. Gayrimenkul şirketi Colliers International tarafından yapılan "Yatırım Piyasası 2008 İnceleme Raporu"nda kredi sıkışıklığının yol açtığı işlemlerde görülen sert düşüşlerin ardından 2008 yılının ikinci yarısında Avrupa ülkeleri, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinde yatırım hacimleri açısından yavaş, ancak istikrarlı bir toparlanma sürecinin yaşanacağı belirtildi.

'Yüksek yatırım hacmi bekliyoruz'
Yatırım Piyasası 2008 İnceleme Raporu'na göre, Rusya, Polonya, Romanya, Sırbistan ve Bulgaristan gibi birçok Doğu Avrupa ülkesinin 2008 yılında, 2007 yılındaki rakamları bile geride bırakarak daha yüksek yatırım hacmi bekledikleri dile getirildi. Bu ülkeler dışındaki diğer Doğu Avrupa piyasalarında yatırım ürünleri arayan sermaye hacminin, kaliteli ürün arzını aşmakta olduğuna dikkat çekilen araştırmada, bu durumun daha fazla ileriye dönük finansmana ve gelişim aşamasındaki ürünlerin satın alınmasına yol açtığı vurgulandı.