kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Nisan 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Newsweek yargıya yüklendi

DIŞ HABERLER
Derginin uluslararası baskısında çıkan bir yazıda AKP'nin kapatılma davası 'Adli Darbe" olarak nitelendirilerek bunun bir 'savaş' olduğu yorumu yapıldı..
ABD'nin ünlü haber dergisi Newsweek, bu haftaki uluslararası baskısında AKP'ye açılan kapatma davasına üç ayrı yazıyla yer verdi. "Türkiye'nin Adli Darbesi" başlığıyla verilen yazıda, 'savaş' olarak nitelenen adli darbenin' Türkiye için kötü sonuçlara yol açacağı yorumu yapıldı. 1989-1991 yıllarında ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Morton Abramowitz ve Lehigh Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Henri J. Barkey'in ortak imzasını taşıyan yazıda, "Bu savaş aylarca sürebilir. AKP kazansa da kaybetse de sonuçları kötü olacak" ifadesi yer aldı.

ABD DESTEK OLMALI'
AK Parti'ye kapatma davasının yol açtığı gelişmeler karşısında, ABD'nin kenar çizgisinde beklemeye devam edemeyeceğinin belirtildiği yazıda "ABD, özel yollarla ya da gerekliyse kamuya açık şekilde, AKP'yi karşılıklı işbirliğini tehlikeye atan bu durumdan çıkarmalı ve destek vermelidir" ifadesi kullanıldı. "Yargıçların Saldırısı" adlı bir diğer yazıda ise "Türk laikliğinin tarihsel savunucusu ordunun bu kez sessiz kaldığı, AKP'nin artan İslamcılığına karşı katı laik devleti koruma görevini yargının üstlendiği" ifadeleri yer aldı.

'KAZANAN AKP OLUR'
Üçüncü Türkiye makalesini ise Soner Çağaptay kaleme aldı. "Ankara'nın Sessiz Devrimi" başlıklı yazısında Çağaptay "AKP, kazansa da kaybetse de süreçten güçlenerek çıkacaktır. ABD ve Türk gazeteciler, medya içerisindeki AKP yanlısı grubun yüzde 50'ye yakın olduğunu doğruluyor. İş dünyasındaki destekleri daha az olsa da AKP'ye bağlı isimlerin yükselişi ile bu taban da büyüyor" diye yazdı.