kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AB neoliberal bir proje

İLİŞKİLİ HABERLER
AB neoliberal bir proje
-Türkiye'nin politik durumu hakkında bir görüşünüz var mı?
-Devletin seküler yapısına meydan okuyan bir dindar hareketin iktidarda olduğunu biliyorum. Demokrasi elbette iyi bir şeydir, ama Amerikan tarzı bir demokrasiyi gerçek demokrasi olarak görmek yanlış olur. Amerikan demokrasisi hiç de demokratik değildir. Girmeyi istediğiniz Avrupa Birliği hakkında da büyük çekincelerim olduğunu söylemeliyim. Avrupa Birliği projesini büyük şirketlerin farklı halkların sahip olduklarını elde etmek için kurdukları bir mekanizma olarak görüyorum. Avrupa Birliği projesi neoliberal bir proje ve büyük şirketler tarafından yürütülüyor. Hiçbir ülkenin birliğe üye olmasına taraftar değilim. Britanya'nın da AB'den çıkmasını öneren girişimleri destekliyorum. Ayrıca hiçbir ülkede dini hurafelerin güç kazanmasını istemem. Eğer insanlar dine, mitlere inanmayı, batıl inançlara sahip olmayı seçiyorsa bu bireysel olarak yaşanmalı, bir devletin karar alma süreçlerine yansımamalı.

-Diyelim ki Britanya'da geçen bir film çekiyorsunuz ve Müslüman, başörtülü bir genç kızı anlatıyorsunuz. Ona hangi açıdan yaklaşırdınız?
-Bana kalırsa bu olaya yaklaşımımız sorunlu. Müslüman bir aileden gelen insanların mutlaka dindar olmaları gerekmiyor. Bu durumdaki pek çok insan üzerlerine yapıştırılan bu dindar yaftasından hiç de hoşlanmıyor. Pek çoğumuz Hıristiyan ailelerden gelsek de pek azımız dindarız. Ama elbette biri başörtüsü takmak isterse bu, benim için sorun olmaz. İnsanlar ne giyeceklerine kendileri karar vermeli. Fakat asla kolektif bir kararla belirlenmemeli bu.