kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Nisan 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cannes önemli ama asıl rüya Venedik'te

İLİŞKİLİ HABERLER
Cannes önemli ama asıl rüya Venedik'te
- Gönlünüz hangi festivale daha yakın?
- Werner Herzog'un yönettiği Fitzcarraldo'yu yaptığım sırada gittiğim Amazonia Film Festivali beni çok etkiledi. Zaten filmin 1980'lerin başındaki çekimleri de müthiş bir maceraydı. Zaten, festivaller de günümüzde müthiş bir endüstri haline geldi. Bence öncelik sanata verilmeli. Yani, o veya şu filmi pazarlamaya çalışırken esas niyet unutulmamalı. Cannes çok önemli, ama Venedik'in kendisi bir rüya.

- Kendinizi içinde bulmak istediğiniz özel bir roman uyarlaması oldu mu?
- Benim için önemli olan, yönetmen ve senaryodur. Onunla iyi bir ilişki kuramaz ve kendisinin sizden beklediği değişimi yaratamazsanız, bu iş yürümez. Oysa bu işin bir güzel yanı daha vardır. İnsan bir kere yaşar. Ben ise 100 defa yaşadım.

- Çalıştığınız yeni projeleri özetleyecek olursanız?
-
İki film de, doğduğum yerde, Tunus'ta geçiyor. Filmlerden biri Tunuslu Mehdi Ben Attia'ya ait; öteki ise Fransa prodüksiyonu ile, İtalyan yönetmen Gianni Amelio tarafından çekilecek. Bu filmlerden birinde Albert Camus'nün annesini oynuyorum. Film, Camus'nün araba kazası geçirdiği yerde çekilecek ve filmde, onun İlk İnsan isimli kitabından yola çıkılacak. İkinci filmimin yönetmeni Amelio için ise, ikinci Luchino Visconti deniliyor!