Şu an
6 Nisan 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
6 Nisan 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Yenidünya kebabına hazırlanın
Yenidünya olarak da bilinen baharın ilk meyvesi malta eriği, şimdilik iyi kebapçılarda, kebabın malzemesi olarak boy gösterdi; yakında manavlarda da görülmeye başlayacak. Mandalinaya çoktan veda ettik. Portakalların iyice suyu çekildi. ...
Yaşam dosyaları
Ergenlik sorunlarıyla baş etme rehberi!
Boy, sivilce, şişmanlık, aşk... Hepsi ergenlik çağı sorunları! Uzmanlar, ebeveynler için ergenlikle baş etme rehberi hazırladı! Okuyun, ergenliğin çocuğunuz için kabus olmasını önleyin....
Bel ağrılarından kurtulma yöntemleri
Uzmanlar, bel ağrılarından şikayetçi olanları uyarıyor: Önce ilaç tedavisini, istirahati, fizik tedavi ve egzersiz programlarını deneyin....
Doğal ebeveynlik
Sabah gazetesi yeni bir sağlık dosyası ile siz okuyucularla buluşuyor: Doğal Ebeveynlik....
İtalyan usulü lezzet öyküsü
İlk kez 1926'da Toskana'da, mahalle arasında küçük bir aile restoranı olarak açılan Bice'nin, müdavimleri arasında Christina Aguilera ve Al Pacino gibi isimler var. Kısa süre önce İstanbul'da da bir şube açan restoranın sahipleriyle konuştuk. ...
Her mutfağa lazım
Türk ev kadınlarının mutfaktaki rehberi Sofra dergisi, 13. yılına özel bir kitap yayımladı. 483 tarifin yer aldığı ve kupon biriktiren SABAH okurlarına verilecek olan Sofra Özel, tarifleri ve resimleriyle yemek pişirmeyi sevmeyenleri bile baştan çıkaracak kadar etkileyici. ...
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Alüminyum malzeme çıktı, mutfağın mertliği bozuldu. Ama zaman içinde değeri yeniden keşfedilen demir ve bakır tencereler, şimdi mutfak malzemesi satan mağazaların en pahalı ürünleri arasında yerini aldı. Binlerce yılda deneye yanıla bulup mükemmelleştirdiğimiz şeyleri, modernlik uğruna bir anda ...
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Ankara'dan ileriye geçmeyenler yemeklerimize dudak büker, genç aşçılarımız ise onları 'çağdaşlaştırmaya' kalkarken, şimdi de ortaya bazı yemeklerin isimlerini argo bulanlar çıktı. Kadınbudu köfteyi pirinçli köfte, dilber dudağını da ay tatlısı yaptılar. ...
Cennet meyvesi nar
Büfelerin en gösterişli yerlerinde sergilenmeye başlayan, portakal suyunu tahtından indiren nar, altın çağını yaşıyor. Bu yükselişte sağlığa olan yararlarının gündeme getirilmesinin payı büyük. Yıllar önce bir grup yeme içme meraklısı arkadaşımla Maraş'a gidiyorduk. ...
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Fenerbahçe'deki Misina adlı balıkçının Ardahanlı ortağı, bu hafta meşhur Kars kazını İstanbullulara tattıracak. Kazı yiyen, hikâyesini de merak ediyor. Suat Yılmaz ve annesi Kezban Hanım kendi hikâyeleri üzerinden yeme-içme geleneklerini anlattı. ...
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Bir restoranda mönüden dilediğinizi ısmarlamak, ardından da gönlünüzden ne geçiyorsa ödemek nasıl olurdu? İngiltere'deki Penn Central Restaurant'ta uygulanan 'anti-fiyat mönü' uygulaması, hesabı müşterilerin damak zevkine bırakıyor. ...
Kars kazı çok başkadır
Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı başka yörelerdekine benzemeyen Kars kazının hemen tüketilmesi gereken ciğerinin yanı sıra güveci, tandırı, dürümü de var. Suyuna da bulgur pilavı yapılıyor. ...
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Üç ilahi dinin ve Fransız, Arap, Türk kültürlerinin izlerini taşıyan Hatay mutfağı, tıpkı tarihi gibi orijinal bir mozaik oluşturuyor. Envai çeşit kebaptan sebze yemeklerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu bu mutfağı İstanbul'da layıkıyla uygulayan bir lokantaya yolumuz düştü. ...
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
Ne istakoza ne yengeçe ne de karidese benziyor... Yerken "Bu ne tür bir yiyecek?" diye merak ettiğiniz 'yengeç surimi'nin işlenmiş balık eti, protein, tuz, şeker ve baharattan yapıldığını biliyor muydunuz? Yani Japonya'dan dünyaya yayılan yapay bir lezzet.... ...
Diğer Gurme Haberleri
İçki kültürümüz elden gidiyor
Etiler'de et yeniyor
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Japonlar için yemek bir sanattır
Balık restoranında mönü isteme raconu
Yemek kitapları iştah açıyor
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Komşular aşure bekler
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Yazarlar
AHMET ÖRS
Yenidünya kebabına hazırlanın
Yenidünya olarak da bilinen baharın ilk meyvesi malta ...
Gülse Birsel
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Pantolonda Rönesans dönemi
Bu sezon klasik dar ya da boru paça pantolonlar yerini çok iddialı modellere bırakıyor. ...
Yeni nesil erkekler daha cesur
Erkek kıyafetleri tasarlayan modacı Hatice Gökçe, İstanbul Lab'de sergilediği yeni koleksiyonunda filozof Diyojen'den ...
Bana akıl verme, huzur ver
Hamileyken akıl vereniniz çok oluyor. Bir de anne ve babalar devreye girdi mi, işler daha da karışıyor... ...
Teknoloji
Nintendo Wii'yi kadınlar ve yaşlılar zirveye taşıdı
Oyun tutkunlarına değil, oyun oynamayan kadın ve yaşlılara odaklanan Nintendo Wii, Japonya'da PlayStation3'ü solladı, ...
Kablo TV 1 YTL
Türksat, Kablo İnternet abonelerine 1 Nisan'dan itibaren Kablo TV hizmetini 1 YTL'ye vermeye başladı. ...
En küçük HD video kamera üretildi
Japon elektronik devi Sony, dünyanın en küçük yüksek çözünürlüklü (HD) kamerası HDR-TG1'i piyasaya sunmaya hazırlanıyor. ...