kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Nisan 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Baykal, Erdoğan ile görüşmeye sıcak bakmıyor

Şenol ATEŞ / ANKARA
Nereye varacağı belli olmayan çağrıların sonuç vermeyeceğini belirten CHP lideri, "Hiç görüşmeyiz diyemeyiz ama önce AKP özeleştiri yapmalı" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesi çağrılarını "Romantik talepler" olarak değerlendirdi. Önceki gün toplanan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüşlerini açıklayan Baykal'ın şunları söylediği öğrenildi:

OTURMAK KRİZİ ÇÖZMEZ: 'Erdoğan- Baykal görüşsün' çağrısı yapanlar krizin nedenini anlayamamış, kolay bir yol seçmişler. Tartışma AKP-CHP kavgası değil. Kişisel olarak Erdoğan ile sorunum yok. Ama yan yana oturmakla kriz çözülmez.

ROMANTİK TALEP: Gayriciddi, nereye varacağı bilinmeyen uzlaşma çağrıları sonuç vermez. Nitekim gündeme gelen iddialı sivil toplum çağrıları da kayboldu gitti. 'Erdoğan-Baykal görüşsün' çağrıları da romantik taleplerdir. Hiç görüşmeyiz diyemeyiz. Ama önce AKP özeleştirisini yapsın. Başbakan 'Şurada hata yaptım' demelidir.

LAİKLİK CİDDİ TEHLİKEDE: Türkiye laik demokratik bir hukuk devletidir. Laiklik hiçbir zaman bugünkü kadar zorlanmadı. Bugün laiklik çok ciddi tehlikeye girdi.

KAPANIRSA BEDEL ÖDENİR AMA: Siyaset uyarı görevini yapamazsa ve ilkeler zorlanmaya devam edilirse yargı, hukuk devreye girer. Deniyor ki 'AKP kapatılırsa kaos olur.' AKP kapatılırsa belki bir bedel ödenir ama esas kaos yargının görevini yapması engellenirse ortaya çıkar. Yargı görevini yapamazsa din istismarı engellenemez.

AB'DEN İZİN ALINAMAZ: AB'den gelen tepkiler kabul edilemez. Türkiye'de anayasal kurumların görevini yapması AB'nin iznine bağlı değildir. Hükümet gelen tepkileri hoşgörüyle karşılıyor, başbakan 'tepkileri değerlendirecek olan ben değilim' diyor. Oysa başbakanın 'Yargı bağımsız' demesi gerekir."