Bir kabın içine şekeri ve yumurtaları koyup, mikserle 10 dakika çırpın. Çırptığınız malzemeye limon suyunu, rendelenmiş limon kabuğunu, nişastayı, yağı, unu ve kabartma tozunu ilave edip, karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına hazırladığınız hamuru döküp, önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 12 çorba kaşığı tozşeker
* 1 limonun suyu ve kabuğu
* 2 çorba kaşığı nişasta
* 1.5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
Yayın tarihi: 1 Nisan 2008, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/04/01/gny/haber,57234087585F457791F6861E1AED5EDA.html
Tüm hakları saklıdır.