kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türklerin oturduğu bina kundaklandı

Yeni Haber
Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletindeki Backnang kentinde, sakinleri arasında Türklerin çoğunlukta olduğu bir binanın kundaklandığı bildirildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, binanın arka avlusundaki duvarda iki gamalı haç işareti ve sprey boyayla ''Şimdi herkes ölecek''
yazısının bulunduğu, dumandan hafif şekilde zehirlenen iki genç kadının hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Yangının, binanın içinde bulunan bir bebek arabasına yanıcı madde ya da benzin dökülerek çıkarıldığının tespit edildiği ve binada oturan bir
kadının yangını fark ederek komşuları uyardığı ifade edilen açıklamada, bu kadının kardeşinin de yangını kısa sürede söndürdüğü kaydedildi.
Duvardaki işaret ve yazıyla kundaklama olayının birbiriyle bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını bildiren polis, yangını çıkaran kişi ya da kişilerin, 13 daireli binaya, kilitli olmayan arka avlu kapısından içeriye girdiklerini belirtti.

Polis, bununla birlikte, çıkarılan yangının bütün binayı sarabilecek nitelikte olmadığını kaydetti.Bu arada, başkent Berlin'de de, genelde Arapların oturduğu bir binanın birinci katında nedeni henüz belirlenemeyen bir yangının çıktığı bildirildi.Yangında bir kadın ile üç çocuğunun duman zehirlenmesinden hastanede tedavi gördükleri kaydedildi.

Öte yandan, Wiesbaden kentindeki bir yaşlılar yurdunda meydana gelen yangında, 87 yaşındaki bir kadın öldü. 43 kişinin kurtarıldığı yurttaki yangının nedeninin de henüz bilinmediği ifade edildi.

AA