kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gümüş tespihini verdi, altınını aldı

'Kriz doğurma gayretleri var'

Cevdet ÖZDEMİR -Recai KÖMÜR
Bosna Hersek ve Bulgaristan gezisinden dönen Erdoğan "Türkiye'de bir siyasi kriz olduğu fikrine katılmıyorum. Siyasi kriz doğurma gayretleri var" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Kriz doğurma gayretleri var'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de bir siyasi kriz olduğu fikrine katılmadığını belirterek sivil toplum kuruluşları tarafından yapılan 'Siyasette uzlaşma' ve 'herkes bir adım geri atsın' çağrılarını değerlendirdi. Erdoğan "Siyasetçi geri adım atmaz siyasetçi daima ileri gider. Bir yanlış söz konusu ise, bu kendisine gelir sunulursa bu yanlıştan dönülür. Bu da gerçekten asillik alametidir" dedi Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Bulgaristan'a yaptığı dört günlük ziyareti tamamlayan Erdoğan dün akşam Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında temaslarını ilişkin bilgi veren Erdoğan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan bir soru üzerine şunları söyledi: "Siyasetci geri adım atmaz Siyasetçi daima ileri geder. Bin düşünür bir atarsa. Bir yanlış söz konusu ise bu kendisine gelir sunulursa bu yanlıştan dönülür. Bu da gerçekten asillik alametidir. Kimse bunu söylemiyor. Herkes bir adım geri atsın. Niye herkes bir adım geri atsın. Yanlış ne ise bunu söylesinler ona göre bu yanlıştan eğer AK Parti olarak, Tayyip Erdoğan olarak benim dönmem gerekiyorsa biz döneriz Bunu zaten başından beri hep söylüyoruz. Ne diyoruz ülkemiz kazanacaksa biz kaybetmeye hazırı diyoruz." Türkiye'de bir siyasi kriz olduğu fikrine katılmadığının altını çizen Erdoğan "2001 ve onun öncesini düşünün. O günleri aklınıza getirin. O günlerin Türkiye'si yok. Fakat şu anda bir siyasi krizi doğurma gayretleri var. Sandıkta demokratik mücadele içinde AKP'yi alt edemeyenler başka yollarla alt etmenin gayeti içine giriyorlar. Olayın aslı budur" dedi.

İADE-İ ZİYARET
Baykal ile görüşüp görüşmeyeceğini sorulması üzerine Erdoğan şu cevabı verdi: "CHP genel merkezinin açılışında kendilerini bizzat ziyaret ettim. Benim genel merkezim de açıldı ama ben iade-i ziyaret bulamadım." Erdoğan AKP'nin kapatılması istemiyle açılan davaya ilişkin "Bununla ilgili olarak da en isabetli kararı süphesiz ki Anayasa Mahkemesi verecek. Benim burada şimdi herhangi bir karar vermem yanlış olur" diye konuştu.