kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tarkan Karlıdağ Serdar Akar

Elveda Rumeli'ciler önümüzdeki yıl da atv ekranında olacak

MUSTAFA KIZIL - MAGAZİN
Elveda Rumeli'nin iki yapımcısı; Serdar Akar ve Tarkan Karlıdağ, dizinin önümüzdeki sezon da sürprizlerle devam edeceğini söyledi..
Elveda Rumeli'nin iki yapımcısı; Serdar Akar ve Tarkan Karlıdağ dizinin önünüzdeki yıl da devam edeceğini, ayrıca yeni bir projelerinin daha olduğunu açıkladılar. Kıbrıs çıkarması üzerine bir dizi yapacaklarını söyleyen ikili ile 'Elveda Rumeli, yeni dizileri ve kurdukları şirket üzerine konuştuk.

* Elveda Rumeli nasıl ortaya çıktı?
Tarkan Karlıdağ:
Biz Adam Film'i kurduktan sonra atv ile görüşmeye gittik. Bizden yaz için Osmanlı döneminde geçen bir sit-com istediler. Proje geliştikçe gelişti ve Elveda Rumeli ortaya çıktı.

Peki neden dizinin çekimleri için Makedonya'yı seçtiniz?
Serdar Akar:
En kolay çalışılabilecek yer orasıydı... Bir de hikayemiz Makedonya'da geçince onu gidip yerinde çekmenin daha doğru olacağına inandık. Zaten doku çok müsait. Makedonya'daki Türk oyuncular çok başarılılar.

Yurtdışında proje çekmenin zorlukları neler?
T.K.:
En büyük zorluk sevdiklerinizden ve ailenizden uzakta olmanız. Bir de bürokratik zorluklar çıkıyor karşımıza... Kendi ailenize ve vatanınıza, İstanbul'da boğazın kenarında oturmak gibi özlemleriniz tabi ki oluyor.

* Diziye gelen tepkiler nasıl?
T.K.:
Türkiye'deki birçok göçmen dernekleri bizimle birlikte olmak istediklerini belirtiyor. Çok yoğun bir ilgi var. Oraya gelmeye çalışan çok insan var. Diziyi siyasetçilerin de izlediğini ögrendik. SA: Geçenlerde Rumeli Türkleri Derneği'nden plaket aldık. Bu sıralarda Rumeli İşadamlar Derneği'de böyle bir teşşekkür plaketi vermeyi düşünüyorlar. Onların 'tamam' demiş olmaları güzel...

* Kosova'nın bağımsızlığından sonra Balkanlar biraz karıştı.
Bu size yansıdı mı?
TK: Bulunduğumuz coğrafya, yaşanan olayların olduğu coğrafya ya uzak. Makedonya'da 1996'dan 2001'e ondan sonra münferit olaylar dışında Balkanlar'ın en sakin mekanı. Amerikalılar'ın burada yaptığı uzun metrajlı filmler var. Güvenli olmasa gelmezler. O yüzden herhangi bir karışıklık yok. Bizim setimizde Sırp, Alman, Bulgarlar var. Birlikte eğleniyoruz.

HANDE İLE UZLAŞAMADIK
* Dizinin başında Hande Subaşı ile yollarınızı neden ayırdınız?
S.A.:
Genel performansından çok mutluyduk. Ama onun sözleşmeye bakış açısı bize uymadı. Yapımcı olarak biz de sözleşmesiz bir oyuncunun uzun soluklu bir işte yer almasını doğru bulmadım. Kendisine sözleşmeyi imzalamadığı taktirde görevinin devam etmeyeceğini söyledik. 'Prensiplerim buna çok uygun değil' dedi olmadı. Biz de Berrak Hanım'la görüştük.

* Bölgenin turizm açısından tanıtılmasına da katkınız oldu. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
T.K.:
Diziyi çektiğimiz yer doksan bin nüfuslu bir yer. Geldiğimizde ciddi bir ekonomik hareketlilik sağladık. Düşündüğümüz zaman neredeyse yüz elliye yakın Makedon ailesi bu işten geçimini sağlamaya başladı.
S.A: Balkanlar'a hizmet eden bazı tur şirketleri ilanlar vererek Elveda Rumeli turları düzenlemeye başlamışlar. Ama setimize gelmek isteyenler bizimle irtibata geçerse çok daha doğru olur.

* Elveda Rumeli ne kadar daha sürecek?
T.K.:
Dizimiz önümüzdeki sezon da muhakkak devam edecek. Şu anda Makedonya'dan geri dönmeyi düşünmüyoruz.
Haberin fotoğrafları