kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tuzda tavuk hem hafif hem leziz

24.02.2008
Tuzda tavuk Hatay'ın yöresel yemeklerinden. Yenişehir Gölü çevresinde, içi doldurulmadan yapılıyor. Hatay Has Kral Sofrası'nda ise usul farklı. Tavuğun içi, çam fıstığı, kuş üzümü, kakule, badem, baharatlar ve Pakistan pirincinden müteşekkil bir iç pilavla dolduruluyor. Sonra tavuk tuzla kaplanıp fırına veriliyor. Fırında yaklaşık iki saat kalıyor ve tuzun buharıyla pişiyor. Tuz, tavuğun yağını emdiği için çok hafif oluyor. Fırından çıktıktan sonra üzerindeki tuz ateşe verilerek alevler içinde sofraya getiriliyor. Söndükten sonra tuzu kırılıp tavuk servis ediliyor. Aynı şekilde tuzda kuzu da yapıyorlar. O ise yaklaşık beş saatte pişiyor.
Haberin fotoğrafları