Şu an
23 Mart 2008 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
23 Mart 2008, Pazar
Google Arama
Gurme
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Alüminyum malzeme çıktı, mutfağın mertliği bozuldu. Ama zaman içinde değeri yeniden keşfedilen demir ve bakır tencereler, şimdi mutfak malzemesi satan mağazaların en pahalı ürünleri arasında yerini aldı. Binlerce yılda deneye yanıla bulup mükemmelleştirdiğimiz şeyleri, modernlik uğruna bir anda ...
Yaşam dosyaları
Doğal ebeveynlik
Sabah gazetesi yeni bir sağlık dosyası ile siz okuyucularla buluşuyor: Doğal Ebeveynlik....
Türkiye 'kemik iliği'ni arıyor
Aralarında çocukların da olduğu 12 bin Türk, kemik iliği olmadığı için ölümü bekliyor. Yılda gerçekleştirilebilen ilik nakli sayısı ise 500.....
Aşkın Yıldönümü
Sevgilisi olanların iple çektiği sevgilisi olmayanların duymak dahi istemediği Sevgililer Günü...Aşık nasıl olunur? İlk görüşte aşk var mı? İşte bilim gözüyle aşk....
Dilber dudağı oldu ay tatlısı
Ankara'dan ileriye geçmeyenler yemeklerimize dudak büker, genç aşçılarımız ise onları 'çağdaşlaştırmaya' kalkarken, şimdi de ortaya bazı yemeklerin isimlerini argo bulanlar çıktı. Kadınbudu köfteyi pirinçli köfte, dilber dudağını da ay tatlısı yaptılar. ...
Cennet meyvesi nar
Büfelerin en gösterişli yerlerinde sergilenmeye başlayan, portakal suyunu tahtından indiren nar, altın çağını yaşıyor. Bu yükselişte sağlığa olan yararlarının gündeme getirilmesinin payı büyük. Yıllar önce bir grup yeme içme meraklısı arkadaşımla Maraş'a gidiyorduk. ...
Balıkçıda kaz da neyin nesi?
Fenerbahçe'deki Misina adlı balıkçının Ardahanlı ortağı, bu hafta meşhur Kars kazını İstanbullulara tattıracak. Kazı yiyen, hikâyesini de merak ediyor. Suat Yılmaz ve annesi Kezban Hanım kendi hikâyeleri üzerinden yeme-içme geleneklerini anlattı. ...
Hesap; gönlünüzden ne koparsa
Bir restoranda mönüden dilediğinizi ısmarlamak, ardından da gönlünüzden ne geçiyorsa ödemek nasıl olurdu? İngiltere'deki Penn Central Restaurant'ta uygulanan 'anti-fiyat mönü' uygulaması, hesabı müşterilerin damak zevkine bırakıyor. ...
Kars kazı çok başkadır
Kışın doğu bölgesinin en önemli protein kaynağı olan ve tadı başka yörelerdekine benzemeyen Kars kazının hemen tüketilmesi gereken ciğerinin yanı sıra güveci, tandırı, dürümü de var. Suyuna da bulgur pilavı yapılıyor. ...
Hatay'ın mutfağı, tarihi gibi bir mozaik
Üç ilahi dinin ve Fransız, Arap, Türk kültürlerinin izlerini taşıyan Hatay mutfağı, tıpkı tarihi gibi orijinal bir mozaik oluşturuyor. Envai çeşit kebaptan sebze yemeklerine kadar pek çok çeşidin bulunduğu bu mutfağı İstanbul'da layıkıyla uygulayan bir lokantaya yolumuz düştü. ...
Dikkat! Yapay yengeç çıkabilir...
Ne istakoza ne yengeçe ne de karidese benziyor... Yerken "Bu ne tür bir yiyecek?" diye merak ettiğiniz 'yengeç surimi'nin işlenmiş balık eti, protein, tuz, şeker ve baharattan yapıldığını biliyor muydunuz? Yani Japonya'dan dünyaya yayılan yapay bir lezzet.... ...
İçki kültürümüz elden gidiyor
Çeşme'de Ayayorgi Koyu'ndaki kulüpler, 'kaçak' gerekçesiyle kapatılıyor, içki reklamları vergi kapsamına alınıyor, dizi ve filmlerde içkili sahneler sansürleniyor... Oysa içkinin zararlarıyla mücadelede yapılması gereken içki içme kültürünü öğretmektir. 30 yıldır yazları Çeşme'ye giderim. ...
Etiler'de et yeniyor
Etiler adeta bir kebap diyarına dönüştü. Semtte neredeyse her köşe başında bir kebapçı var. Üstelik sanat camiasından futbolculara kadar kimi arasanız burada bulabilirsiniz. Bölgedeki kebapçıları inceledik ve Etiler neden kebaba doymuyor, işin sırrını araştırdık.... ...
Çikolata butiklerinden çıkmak zor
Küçük külâhlara dört beş çikolata doldurtup taze taze yenilebilecek çikolata butiklerinin sayısı ülkemizde artıyor. Gerçek tutkunları da kakaonun kökenlerini bile araştırıyor. Yıllar önce Avrupa'da bir süre öğrenci olarak bulunduğum sırada dolaştığım kentlerde çikolata butiklerine içim giderdi. ...
Diğer Gurme Haberleri
Japonlar için yemek bir sanattır
Balık restoranında mönü isteme raconu
Yemek kitapları iştah açıyor
Karanlıkta yemeğin tadı yok
Komşular aşure bekler
İşte Hz. Mevlana'nın damak zevki
Yerel pazarlar tarihe karışacak
Yılbaşının keyfi evde çıkar
62 yıllık ustasından etin püf noktaları
Yazarlar
AHMET ÖRS
Yemekler eski lezzetine kavuşuyor
Alüminyum malzeme çıktı, mutfağın mertliği bozuldu. ...
Gülse Birsel
Ecevit Kılıç
Öncel Öziçer
Kazım Kanat
Ahmet Örs
Turgay Noyan
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Statü sembolü çantalar
Moda tutkunları, her sezon yeni bir çanta peşinden koşuyor ve o çanta 'it' yani 'O' çanta tanımını alıyor. ...
Graffitiyle gelen güzellik
Fransız graffiti sanatçısı Fafi'nin haylaz, eğlenceli ve seksi kızları bu sezon ünlü bir kozmetik markasının makyaj ...
Otizmde erken tanı çok önemli
Cemiyet hayatının tanınmış isimlerinden Mine Narin beş yıldır otistik çocukların hayata katılabilmesi için büyük çaba ...
Teknoloji
Koşan kuru, tekno marketler frenledi
Kurdaki değişimden en çok etkilenen ithal teknoloji ürünlerinin fiyat artışını, teknoloji marketler kampanyalarla ...
Sim kartlı dizüstü bilgisayar
Turkcell SIM kartlı HP ve Vestel dizüstü bilgisayarlar satışa sunuldu.Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, içinde ...
ADSL kullanıcıları dikkat!
ADSL bağlantısını başkalarının da kullandığı abonelerin, internet üzerinden işlenen suçlarda birinci derecede sorumlu ...