kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu telefonlar aranan kişiyi internetten bile bulur!

Telefon, çağrı cihazı, araba telefonu, cep telefonu derken şimdi de internet telefonları sayesinde konuşuyoruz. Bilgisayara bağlanan ve VoIP olarak adlandırılan bu telefonlar, Skype veya Live Messenger programlarını kullanarak sizi aradığınız kişiye ulaştırıyor..
SKYPE TELEFONU
HİKÂYESİ

2003 yılında İsveçli ve Danimarkalı girişimciler tarafından geliştirilen Skype programı, kısa sürede dünyanın en çok tercih edilen internet telefonu yazılımı oldu. Avrupa'nın Amerika'ya karşı teknoloji zaferi olarak da görülen bu başarılı programı USRobotics firması, USR819630 Skype Dual Dect telefon modeline entegre etmiş.

ÖZELLİKLERİ
USB girişinden bilgisayara bağlanan Skype telefonu otomatik olarak şarj oluyor ve hem normal telefonları hem de Skype arkadaşlarınızı aramanızı sağlıyor. 'Yankı giderme' ve 'gürültü azaltma' teknolojileri, Skype'ın zaten başarılı ses kalitesini daha da artırıyor. Polifonik zil sesleri ve 120 saat bekleme, 10 saat konuşma süresi, açık alanda 300 metreye kadar uzaktan konuşabilme özellikleri bulunuyor.

SORUNU
Renkli LCD ekranlı ve daha çok özelliği olan Skype telefonları neredeyse yüzde 50 daha pahalıya satılıyor. Bir VoIP telefonuna bu kadar para ödemek ise o kadar da iyi bir fikir olmayabilir.

EKRANI
Renksiz ve daha çok ilk çıkan cep telefonlarını andırıyor.

EKŞİ SÖZLÜGE GÖRE
"Ne ses kalitesinden, ne de fiyatından memnunum. Hadi şusu busu idare eder desek de, Türkiye'yi aramanın fiyatı müthiş kazık..." (erchleida)

FİYATI

120 YTL
LIVE MESSENGER TELEFONU
HİKÂYESİ

Philips'in VOIP4331S telefonunu kullanmak isteyenlerin kendilerine sorması gereken soru şu: Konuşmak istediğim arkadaşlarım Windows Live Messenger kullanıyor mu? Ufak bir renkli ekranı ve aynı zamanda normal telefon olma özelliği de bulunan VOIP4331S, oldukça şık görünüyor.

ÖZELLİKLERİ
'Tak çalıştır' özelliği olan, yani bilgisayarın USB girişine takılınca hiç sorun çıkarmadan çalışan bu telefon, Windows Live Messenger sayesinde arkadaşlarınızı, Windows Live Call aracılığıyla da normal telefonları arayabilirsiniz. İnternet yavaşlayıp ses kalitesi düşerse tek bir düğmeye basarak normal telefon hattından görüşme moduna geçebilirsiniz. Polifonik melodiler, handsfree gibi artık sabit telefonlarda standart olmuş marifetleri de cabası.

SORUNU
Microsoft'a bağımlı olmak çok da hoş bir durum değil. Skype her platformda çalışan daha açık bir sistemken Microsoft'un Live teknolojisi sizi bir şirkete bağımlı kılabilir; bu şirket dünyanın en büyük ve yaygın yazılım şirketi olsa da.

EKRANI
Renkli ve kullanışlı. Ama görüntülü konuşma için uygun değil, karşınızdakini görmek için hâlâ bir bilgisayara ihtiyaç var.

EKŞİ SÖZLÜGE GÖRE
"Microsoft'un Verizon'la ortaklık anlaşması yaparak Windows Live servislerine ekledigi skype alternatifi. An itibariyle 0.019 dolara aranabilirken bu oran Skype'ta 0.021 dolar." (lord reaper)

FİYATI
100 YTL
Haberin fotoğrafları