kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İş merkezleri kebapçılara yaradı

10.02.2008
Deniz Gürsoy (Gurme)
* Etiler'de kebabı Kozyatağı'ndakinden yüzde 30 daha pahalıya satabilirsiniz.

* Akşam yemeğini dışarıda yeme oranının en yüksek olduğu semt Etiler.

* Dışarıdan yemek siparişi verme oranının en yüksek olduğu semt Etiler.

* Etiler'in yerlisi olan ve kebapla büyümemiş eski İstanbullular ya öldü ya da Cenevre, New York gibi dünyanın başka şehrine göçtü. Onların yerini Anadolu'dan yeni göçlerle gelip zenginleşen aileler aldı. Ve bu kesim kebabı çok seviyor.

* Akşam dışarıda içkili bir yemek yenecekse Etiler'de oturanların iki seçeneği var: Balık ya da kebap. Her gün balık yenmez, Osmanlı ya da esnaf lokantasıyla da içki iyi gitmez. Etilerli meyhaneyi de avam sayar ve gitmez. Bu durumda tek seçenek kebapçılar kalıyor.

* Artık yabancı konuklar da kebapçıya götürülüyor. Yabancı konuğu olanların çoğu Etiler'de oturuyor ve işadamı konuğunu evine yakın yere götürmeyi tercih ediyor.

* Aslında Etiler'de kebabı yaygınlaştıran Yapı Kredi ve Sabancı İş Merkezleri oldu. Her iki grubun da Adanalı olması, normalde öğle yemeği vakti zayıf olan kebapçıları doldurdu. Meslektaşlarının kolunda lüks marka saatleri gören diğer kebapçılar da, "Benim niye olmasın?" dediler.