kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'nin önergesi reddedildi

CİHAN
Yeni Haber
CHP'nin sınır ötesi operasyon konusunda verdiği Genel Görüşme önergesinin öngörüşmesi TBMM Genel Kurulu'nda kapalı oturumda görüşülerek reddedildi.

Kapalı oturum, yaklaşık 2.5 saat sürdü.

CHP, PKK terör örgütüne yönelik olarak Irak'ın kuzeyine yapılan sınır ötesi kara hakeratının neden zamanından önce ve hedefe tam ulaşılmadan bitirildiğini tartışmaya açmıştı. Operasyonun erken bitirilmesini ABD baskısına bağlayan CHP, konunun Meclis'te görüşülmesi için Genel Görüşme önergesi vermişti.

CHP'nin verdiği önergede, hükümetin Meclis'ten aldığı yetkiyi niçin sınırlı amaçlı bir operasyonu gerçekleştirmek için kullandığı, Türkiye'nin müttefiki ABD'nin niçin PKK'nın Kuzey Irak'tan tasfiyesi amacına ulaşılmamışken operasyonun sona erdirilmesini talep ettiği, Irak Hükümeti'nin Türkiye'nin operasyonuna niçin karşı çıktığı, ABD Savunma Bakanı Gates'in Ankara'da operasyonun bir an önce sona erdirilmesi talebine devlet yetkililerinin ne cevap verdikleri gibi konuların TBMM'de kapsamlı olarak görüşülmesinin bir zaruret haline geldiği' ifade ediliyor.