'Altın günleri' kalbe zarar veriyor
Hamurişi tüketimi kilodan hipertansiyona, kalp hastalıklarından ortopedik sorunlara çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Memorial Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Kani Gemici, kadınlar arasında düzenlenen 'altın günleri'nde çok fazla hamurişi tüketildiğine dikkat çekti: "Kurabiyelerin yendiği, tariflerin alındığı ve sohbetlerin edildiği 'altın günleri' kalp sağlığını olumsuz etkiliyor. Hanımlar böyle günlerde birbirlerine meyve ikram etsin. Çay ve kahve içip, çerez yesinler. Böylece hem zahmetten kurtulurlar, hem de kendilerini zehirlememiş olurlar." Doç. Dr. Gemici, kadınların kendilerine hemcinsleriyle biraraya gelip yemek yemekten daha yararlı alışkanlıklar edinmeleri gerektiğini de söyledi.
Yayın tarihi: 20 Mart 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/20/gny/haber,D18B9DB10DE4451D8A874962FADD4D2E.html
Tüm hakları saklıdır.