Her mevsim farklı bir Akdeniz ülkesinden misafir aşçı ağırlayan 'Topaz Restaurant', ilkbahar dönemi için Atina'nın en popüler restoranlarından '48'in sahibi ve şefi olan Christoforos Peskias ile anlaştı. '48'; New York Times, Conde Nast Traveler'de 'Dünyanın En İyi 100 Restoranı' arasında gösteriliyor.
ÇOK BAŞARILI Mesleki eğitimini Boston Üniversitesi'nde tamamlayan Peskias, aralarında gastronominin en kıymetli ustası olarak bilinen ve iki yıl üst üste dünyanın en iyi restoranı seçilen 'El Bulli'nin sahibi Ferran Adria'nın da aralarında bulunduğu çok önemli şeflerin yanında çalışma fırsatı yakalamış, son derece yaratıcı bir şef... Topaz'ın sahipleri ve şef Peskias ile ekibi, yaz ortalarına kadar sürecek bu birliktelikten oldukça iddialı sonuçlar elde edeceklerini düşünüyor. Dört ay önce açılmasına rağmen kısa sürede İstanbul'daki Gaja, Ulus 29, Papermoon ve Zuma gibi restoranların arasına giren 'Topaz'ın başarısında sahibi Kaya Demirer'in de büyük payı var. Demirer'in birçok restoran sahibinden farkı, yatırdığı milyon Euro'yu hemen nasıl çıkaracağım derdinde olmayıp, restoranın ismini daha üstlere çıkarma hevesini taşıması... İstanbul gibi 20 milyonluk bir şehirde yemeiçme sektörünün sadece dört bin kişinin etrafında dönmesi, Demirer'i de yeni projelere itiyor. Mesela Londra'nın ünlü halkla ilişkiler firmalarından 'Prickly Pear' ile bir yıllık sözleşme imzaladı. Topaz'ın halkla ilişkileri Londra'dan dünyaya yapılacak. Sanırım geleceği görmek diye buna derler!
Bugünkü Tüm Yazıları
Topaz, ilkbaharı Ege rüzgarı ile karşılıyor
Yayın tarihi: 20 Mart 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/03/20/gny/haber,725B05823547438C8A414169A2E3371A.html
Tüm hakları saklıdır.