'Osmani', İstinye Park'taki pazar yeri alanında, 150 kişi oturma kapasiteli bir Türk Mutfağı Lokantası... Üç ay önce açılan mekanda bugüne kadar 368 çeşit yemek yapılıyor. Şimdi de her ay değişik yörelerin yemeklerine yer veriliyor. Bu ay Karadeniz yemekleri yapılıyor. Şubat ayının ikinci haftası ise kış yemekleri ve Kars Mutfağı'na ait yemekler pişirilecek. 60 personelin çalıştığı restoranın en ilginç yanı ise 24 saat yemek pişirilmesi...
Brokoli beğenilmiyor
'Osmani'nin mönüsünde her gün ortalama 100 yemek alternatifi bulunuyor. Bu yemeklerden döner, tandır, beğendi, kuru fasulye, Kilis Kebabı, Antep yemekleri, nohut ve zeytinyağlılar ile Karadeniz pideleri en çok satanlar arasında... Restoranda yapılıp tutmayan yemekler ise fasulye turşusu kavurması, mıhlama ve hamsili ekmek... Brokoli ve Brüksel lahanasından yapılan rejim yemekleri de beklenen ilgiyi görmeyenlerden... 'Osmani', geleneksel mutfağımıza sadık kalma prensibinden hareketle, içerik ve sunumun, şimdiki zamanın beslenme standartlarını ve damak zevkini dikkate alarak günümüze uyarlayan bir mekan. Amaç, sadece yöresellik ve çeşitlilik adına değil, malzeme kullanımı ve pişirme teknikleri açısından da benzersiz bir zenginliğe sahip olan geleneksel mutfağımızı lezzetseverlerin beğenisine sunmak... Mekanda fırın yemekleri, pideler ve börekler için odun ateşine en yakın sonucu veren, son teknoloji İtalyan taş fırın 'Morello Forni' kullanılıyor.
Yayın tarihi: 24 Ocak 2008, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2008/01/24/gny/haber,5D6A43273D7B4066BA001F5E2C66ECA7.html
Tüm hakları saklıdır.